Най - вълнуващия въпрос зимно време.
aliensa - напреднал
Здравейте

Имам един проблем и ще съм благодарен ако може да ми дадете съвети . Става дума за локално парно с котел на газ .Всички стаи са супер радиаторите са на 5 и греят без проблеми на макс ,но един от тях ,който се намира в средата на апартамента се нагрява само леко тогоре , обезвъздушавах го тече само вода и пак същото . Забелязах ,че от долната страна на радиатора където е вентила с тръбата за изхода на водата даже е студен . Аз не съм много в час с тези системи , но мисля ,че водата не излиза въобще от радиатора . Гледам има нещо като капачка / болт на самия вентил долу и чудя дали да не пробвам да я развия и нея да видя какво се случва вътре в радиатора .
Благодаря !
3-te??? - помощник
преди това имало ли е проблеми с този радиатор ?
aliensa - напреднал
За първа година съм в този апартамент . Сега като го пуснах тази зима и излезе този проблем .
Развивай по малко секретния вентил, половин оборот да речем и наблюдавай.
Не развивай напълно , макар , че повечето са осигурени против напълно развиване.
joro_vn - специалист
На изхода долу, дето виждаш капачката, има "секретен вентил".
Махни капачката, под нея е вентила, развива се и се завива с шестогранен ключ.
Пълния ход е 6-7 оборота, първо го затвори докрай да видиш колко е бил отворен, после го отвори до половината.
С тези вентили се регулират потоците в системата, ако го отвориш докраи, и е близо до батерията, може по голямата част от водата да минава през този радиатор и да не стига за другите.
Освен това, ако си с термоглава на входящия клапан горе, виж да не е заседнал клапана в затворено положение. Свали главата и натисни иглата да видиш движи ли се свободно.
aliensa - напреднал
благодаря много за мненията !
става дума за това нали ? Изображение
chapara - майстор
aliensa написа:
благодаря много за мненията !
става дума за това нали ? Изображение
Точно за това става дума. Това е капачката, а под нея е шестограма в който мушкаш ключа и както ти казаха първо затваряш и после отваряш. Възможен е и варианта с иглата на термоглавата :wink:

Тема "Проблем с един от радиаторите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: