Здравейте на всички потребители на форума, реших и аз да споделя моето виждане за тоя дзвер локално парно.И така преди около месец ,месец и половина започнах да мисля за отопление на твърдо гориво и след малко ровене и търсене реших от какво ще имам нужда. спрях се на камина, но както се случва често, окончателните решения са често предпоследни.След като хазяите и те поискаха да се ползват от тая благинка, макар почти да не обитават етажите си поискаха като правя аз да направя и за тях. Ей тука започна сложната част захванах се с едни изчисления, (топлозагуби, колко ще ми излезе да отоплявам цялата къща, и в същото време да не влизам в голям преразход с дървата, да не ставам огняр, и такива работи). Накрая реших : малък котел ( в случая Viadrus U22D -25kw), с възможност за моментално присъединявне на друг малък котел ако изчисленията не излязат верни; буфер 1000 литра със серпентина; 2 бойлера по 120 литра със серпентина и мантел ; към 150 глидера + 5 лири за бани; няколко помпи много тръби и остана само да си намеря помощници.Ей тука пак не уцелих, помощници не се намериха, а бях започнал да къртя за тръбите. Изгоних жената и детето при майка и за да не прави панаири като вижда в какво превръщам жилището, запретнах ръкави и като се почна едно къртене ...... 45 чувала по около 40 кг бетон тухли и прах.Прекарах 200м тръби из етажа и започнах да заливам изкъртеното, и така и така бях започнал та реших да изравня замазката и да сложа ламинат, и като се почна боклука дето го изхвърлих по 2 го нанесох пак за да залея и то само малка част . После седмица чистене ,че жената ми се затъжи а нямаше как да я въведа сред боклука
на право ми се зави свят дотук. а още не бях почнал да работя по котела. Първия етап приключи нанесоха се пак жената и детето, и поне не стоя гладен, има кой да готви. Реших да приключа засега на етажа и поръчах по голямата част от оборудването, а докато го сглобя ще се топлим на климатик. Повечето от нещата пристигнаха и реших да направя една суха сглобка, ще приложа и снимки за да ми кажат Гурутата на парните инсталации къде евентуално ще допусна грешки
. Ще се радвам на всякакви съвети и мнения , аз обещавам да качвам снимки на напредъка . Благодаря за вниманието.

Последна промяна от 3-te??? на съб дек 05, 2015 12:46 am, променено общо 3 пъти.