• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Ще си позволя да пусна своего рода обява за купуване на такава помпа и ще помоля модератор да изтрие темата след 24 часа. Помпата е спряна от производство, знам, но спешно ми трябва такава помпа. Тя е трифазна, с три скорости, като на ІІІ степен е 880 вата. Фланецът е с 4 болта с разстояние център-център 116 мм.
Може и грюнфус със същите характеристики.
Нещо малко използвано, или най-добре ново, останало немонтирано по някаква причина.
Чакам оферта от магазин до час, но искам и резервен вариант.
Ето как изглежда: http://www.shop.bg-maistor.com/tzirkula ... zna-detail . Без фланец. Може и само вътрешната част дето е на лагери.

Извинявам се ако съм нарушил някакво правило на форума. Само 24 часа ако може да остане.
albert_21bg - специалист
Имаш съобщение на лични.
andy_forresite - майстор
Да, видях го отдавна. Мерси! Някаква жена търси, търси и накрая каза че нямат такава.
Трябва ми за фирмата, в която работя. То пък ако е от частник се сетих, че няма да има как да платим. Счетоводството ще иска фактура :?
nikolson - майстор
Извинете колега, но в Wilo България потърсихте ли?
kozl - майстор
От там ке го пратат при дистрибуторите. Но съвети дават.
шоп - майстор
Има трифазни помпи Сигма с много сходни параметри. Аз имах късмета да купя една такава нова с лек транспортен дефект за смешните 20 лв ( 30лв с еконта)
andy_forresite - майстор
kozl написа:
От там ке го пратат при дистрибуторите. Но съвети дават.
:) Това го изпробвах - така е. Техният съвет е помпа от 4 к и то без ДДС-то.
Срещал съм "Филма" да пуска по някоя оферта от останали компоненти от инсталации. Търсената помпа трябва да е с 50 мм присъединителен отвор и воден стълб 10 м. Може и 12.
Тръбите от котела са много дебели. Три цола ги имат.
Съгласен съм и с фланец друга марка, стига да ни стане на тръбите. Ако има някакви стандарти в това отношение...
Може някой пО в час тези части да ми каже аналогичен модел на грюнфус или друга.

В един познат съм видял подобна помпа. Тогава не й обърнах внимание, защото беше за промишлени нужди. Втора година седи на същото място. Обаче е заминал за чужбина, а той няма GSM ...
Не знам кое е скъпото в тези части. Нищо няма вътре пък струва торба пари :? Не е ли така? Един котел с горелка ще го взема за тези пари и ще останат за бири и кърначета с инсталатора.
solar_entusiast - специалист
Може и нищо да няма, но сигурно е поработила доста време. Тази която сменяте колко години е изкарала?
Иначе принципно дистрибуторите трябва да знаят кой е съвременния аналог на тази помпа.
Едва ли Wilo са си променили стандартите на фланците през годините.
andy_forresite - майстор
7 години е работила. Е не целогодишно. На ден работеше по 6-8 часа. Блокирал е лагер. Помпата не е изгоряла, защото има защита. Като включим котела от таблото и на секундата изключва. Дистрибуторите знаят аналога, разбира се. Проблемът е тройната цена на помпа, която върши същата работа.

Грундфос имат различни обозначения и не мога да се ориентирам ако я взема с фланеца каква точно трябва да взема. Сега гледам магна моделите.
шоп - майстор
Предложих ти чешките сигми
като тази например http://olx.bg/ad/pompa-za-parna-instala ... cb8b9af40f

чисто нова за 200 лв
има и по мошни, но тази е точно 800 вата 20м3 на час дебит

Имам наблюдения върху такива работещи сигми в оранжерии на по 20-25 години
  • 1
  • 2

Тема "Купувам помпа Wilo TS 50/10" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: