Най - вълнуващия въпрос зимно време.
don_dzatara - специалист
Здравейте, от два месеца съм на газ с газов бойлер Bosch 3000W. Отоплявам една стая и банята където е лирата, в другите 3 стаи радиаторите са ми на 1(термоглавите) колкото да не замръзнат. Миналия месец платих 150 лв, само с тези два радиатора, ако отворя и другите до край, ще има ли голяма разлика в цената, която ще заплатя?
LazarGanev - "Велик майстор"
Не мисля, че ще е много голяма разликата в разхода, но ти така си прецакваш котела само с един радиатор. И вероятно котела е 24кВт?
nilro - специалист
Със същия котел съм.
Апартамента ми е много студен-64 м2.
Имаме 6 броя алуминиеви радиатора на h500 ,с общо 69 бр. глидера+вентилаторен конвектор 3780W.
12 часа в денонощието е на 22 гр.,контролирани от стаен термостат.
12 часа е настроен на 18 гр.
4 човека се къпем.
Сметка за декември - 170 лв.
Прогнозна за януари - 170 лв.
don_dzatara - специалист
Моите радиатори са стражешки 2200х600 мисля че бяха. Котела е 28kW(по спомен). Проблема е че аз съм в двуетажна къща, под мен не се отоплява а над мен е тавана. Тавана е гредоред не е изолира има тук-таме насипан перлит между гредите, а към покрива само една от 4-те страни не вее заради черна хартия(тази която не пропуска вода) и като цяло и над мен е студено.
Та като цяло ако пусна другите 3 радиатора няма да има голяма разлика в това което ще платя?

Тема "Газов бойлер - разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: