• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
markoscbr - специалист
здравейте момчета скоро ви питах за церколациона помпа благодаря на всичките момчета за съвета , а сега за котел орентиръл съм се към котел марка БОШ солид В ,вие ще ме орентирате за киловати, попитах фирмата те ми предложиха котел на твърдо гориво с опция за пилетна горелка, за в бъдеще това е и моето изискване отначало на твърдо гориво и след година най много 2 на пилети ,ще отоплявам 350кобични метра площ с аломиниева дограма и външна изолация от 8см стериопор предложиха ми 27кв на бош и 32 кв но има изискване от към комина да е 8метра височина в случай че не е щял да препушва в по топло втеме на зимата моят комин е висок около7.50 кажете нещо по моя въпрос благодаря ви #-o
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
markoscbr написа:
здравейте момчета скоро ви питах за церколациона помпа благодаря на всичките момчета за съвета , а сега за котел орентиръл съм се към котел марка БОШ солид В ,вие ще ме орентирате за киловати, попитах фирмата те ми предложиха котел на твърдо гориво с опция за пилетна горелка, за в бъдеще това е и моето изискване отначало на твърдо гориво и след година най много 2 на пилети ,ще отоплявам 350кобични метра площ с аломиниева дограма и външна изолация от 8см стериопор предложиха ми 27кв на бош и 32 кв но има изискване от към комина да е 8метра височина в случай че не е щял да препушва в по топло втеме на зимата моят комин е висок около7.50 кажете нещо по моя въпрос благодаря ви #-o
Одалжи си кумина. Не ти го знам какав е твоя но продават одалжители
markoscbr - специалист
счотик ти би ли го направил това и с него да отопляваш 150кв , аз казах за комбиниран котел на дърва и въглища с обция след време пилети , а не за такива самоделки ,комина отвора му е 20см и е 7.50висок
DimitarD - специалист
markoscbr написа:
счотик ти би ли го направил това и с него да отопляваш 150кв , аз казах за комбиниран котел на дърва и въглища с обция след време пилети , а не за такива самоделки ,комина отвора му е 20см и е 7.50висок
Сас сигорност ште препушва с 27келовата. Какдо газа кулегата одалжи си кумина. Аку ни гу одалжиш, ште имаж прублеми с обция пилети, тширешуви кустилки, какту и с кунбинатсия од дарва и ваглишта. 350кобични са многу за нисак / малак кумин. Сашто така церколациона понпа триабва да ей весокууборотна за 180 квъдрата
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Абе то и аз така, ама може пък да е натурализиран, да не му е баш майчин езика. Та малко ме досрамя
idealist - специалист
DimitarD написа:
markoscbr написа:
Сас сигорност ште препушва с 27келовата. Какдо газа кулегата одалжи си кумина. Аку ни гу одалжиш, ште имаж прублеми с обция пилети, тширешуви кустилки, какту и с кунбинатсия од дарва и ваглишта. 350кобични са многу за нисак / малак кумин. Сашто така церколациона понпа триабва да ей весокууборотна за 180 квъдрата
Евала ! Не зная колко време ти е отнело да го напишеш, но на мен не ми мърда един час.
markoscbr - специалист
GOINED , приемам написаното от теб макар и трудно четимо благодаря ти , много моля за точни и ясни коментари от хора които са се сблъсквали с подобно нещо по моя въпрос ,мисля че 50см на комина до 8метра няма да е голям проблем ,но все пак искам да го кажат компетентни момчета които са го изпитали, и ако трябва ще вдигна с 50см комина благодаря ви :yawinkle:
markoscbr - специалист
благодаря на ДимитарД аз казах че квадратурата ми е 150 а не 180
markoscbr - специалист
айде бе момчета , толкова ли сложен въпрос зададох тъй ли няма компетентни съфорумци благодаря ви :yawinkle: #-o
  • 1
  • 2

Тема "Момчета помогнете за избор на котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: