Предстои ми покупка на газово котле .В моя град имам 3 предложения.1. Riello от серията Caldariello 2.De Dietrich-ZENA и 3. Ariston Evo. И трите модела са двуконтурни, конвенционални с мощност от 9-10 до 24 киловата.Първият е 1250 лв а другите 2 са по 1500 лв. Ще отоплявам апартамент с изолация и нова дограма 65 кв.м. Кой от трите да избера и защо. Благодаря предварително.
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
15 мнения в "Избор на газово котле"
LazarGanev
- "Велик майстор"
И трите са крайно неподходящи за твоето малко жилище. Да не говорим, че това са стари модели, които вече не се внасят, залежали са в някой склад, след някоя година ще има трудности с резервните части. Щом в твоя град са само тези пшредложения - потърси фирма от съседен град.
Предложи ми конкретен модел . Да добавя ,че радиаторите и лирата са с обща мощност 12,5 киловата.
naskov
- майстор
Това, че ти са инсталирани радиатори с такава мощност не означава, че толкова ти е необходима. Не знам каква ти е изолацията, дали е само на стените или и на тавана, но при -15*С ти трябват около 7-8кВт. Виж моделите на Висман и Бош и особено BOSCH Condens 2500. С моделите, които си описал ще имаш висок разход.
LazarGanev
- "Велик майстор"
От тези с които аз работя - Bosch Condens 2500 2-14kW. Immergas също имат подобни модели.
Ето на това се спрях от immergas Victrix X 24 2 l . Подходящ ли е за моето жилище и ако го предлагате на каква цена и съответно монтаж. Живея в гр. Попово обл. Търговище. А цената на Bosch Condens 2500 2-14kW каква е съответно с монтаж.
Благодаря на Лазар за съветите. В крайна сметка избрах Бош 2500 2-14 кв. Очаквам да пристигне до края на седмицата . Но сега изникна един въпрос. Котлето е едноконтурно и и ще го подвържа към и досега ползваният бойлер със серпентина . Бойлерът е 100 л. серпентината е с площ 0,53 кв. м. на Сънсистем. Подходящ ли е бойлера и какво да очаквам.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Честито, надявам се да допълниш конфигурацията с подходящ регулатор. Бойлрерът може да остане, макар да не е най-подходящ. Ще кара котела да си намаля мощността и малко ще се удължи времето за загряване, но не е фатално
Регулатор , програматор, същото ли е и какво би ми препоръчал , и с какви тръби е по добре да се подвърже бойлера полипропилен или тръби за парно. Разтоянието от котлето до бойлера е около 7 м. и ще е неоходима и изолация.
- 1
- 2
Тема "Избор на газово котле" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература