• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bialk - специалист
Здравейте!
Това ли е най-евтиното решение за топла вода за периода април-октомври? (Изрязал съм името на фирмата за да не прозвучи като реклама). Доколкото виждам това е отворена система, при която водата в бойлера не е под налягане, няма серпентина и се нагрява от heat pipe тръбите на самотек. Разбрах, че за да се ползва топлата вода, системата трябва да се монтира на покрива и да има 3-4 метра денивелация от консуматора. Но как става самото пълнене на системата с вода от водопровода? А източването през зимата?

Прикачен файл

151006-promo4401.jpg
151006-promo4401.jpg (71.05 KиБ) Видяна 3486 пъти
iavor - специалист
Не е задължително да е на покрива ! При мен е над гаража с автоматична помпа и 5 години си работи без проблеми.Системата ми е същата от снимката и съм доволен.

Прикачен файл

-съд-за-солар1-e1413531664938.gif
С това се пълни бойлера.
-съд-за-солар1-e1413531664938.gif (90.6 KиБ) Видяна 3459 пъти
Последна промяна от iavor на чет фев 18, 2016 10:00 am, променено общо 1 път.
bialk - специалист
Къде се поставя този съд - това автоматична пълнячка ли е? Свързан ли е постоянно към водопровода или се пълни ръчно с кран?
iavor - специалист
Поставена е над бойлера и е автоматична пълначка. Свързана е към водопровода.Би трябвало да е в комплекта на системата и да влиза в цената.
bialk - специалист
Да, сега добих представа за принципа на действие от тази схема:

Изображение

Какво става когато водата в бойлера достигне 100 градуса? Трябва ли да се купи друг съд за преливник? А когато няма вода във вакумните тръби и са изложени на силно слънцегреене няма ли да се спукат от прегряване?
filip_n - специалист
Тези системи по 400лв не са под налягане и не могат да се включат нормално в систамата до колкото съм проучвал.... Ако греша за конкретната оферта моля да ме извините :) Но ако има под налягане система за тези пари дайте директно номера на фирмата :)
iavor - специалист
Не съм имал случай водата да ми заври. Ако ми се случи да ме няма няколко дни,покривам вакумните тръби с платнище и това е. Нямам никакви допълнителни съдове и прочие.
bialk - специалист
Системата не е под налягане и за да се създаде такова е нужно допълнителна помпа или голяма денивелация. Обадих се на фирмата и ми казаха, че в цената не влиза допълнителен съд за пълнене (+60 лева). С доставка ще върже 530 лева. Отделно за маркучи и работа... Но пак си остава най-икономичното решение за топла вода.

iavor, какво представлява тази помпа с автоматично включване, за която спомена?
iavor - специалист
Отговор на лични за да не прозвучи като реклама :)
bialk - специалист
Ок, пиши на лични за помпата, но искам да попитам водосъдържателят има ли изолация, понеже на снимката изглежда, че няма. Лятото задържа ли топла вода до сутринта?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Евтино решение за топла вода?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: