Най - вълнуващия въпрос зимно време.
няма ли кой да сподели :?:
Последна промяна от elektrima@abv.bg на вт мар 22, 2016 9:13 pm, променено общо 1 път.
Фитилчо - майстор
Аз нямам още, но като цяло заради автоматзацията е добротъо нещо, не толкова цената зависимостта.
Зависи от много неща, трябва да дадеш повече детайли какво ще топлиш, какви иолации, дограми, къде е нещото и тнт ...
EnergySolutions - напреднал
Имам доста изпълнение системи и общо взето мненията са различни. Общо взето отоплението на пелети, като цена на месец е равно на това на газ. Разликата е, че ти трябва помещение, където да ги съхраняваш. То трябва да е сухо и проветливо и имаш доста обслужване. Така че в това отношение газта печели. Обаче ако нямаш газ до вас, тогава е за предпочитане пред другото твърдо гориво.
Тънкост е да си купуваш пелети на големи количества в периода, когато са евтини. Останеш ли без пелети през сезона, рискуваш да не можеш да си намериш или да са на много висока цена. Друга тънкост е да си купуваш от един производител. Ако ги сменяш често, ще имаш проблеми с горелките. Различните производители имат различни рецепти. Дори с еднаква калоричност, може да имат различни изисквания за да горят добре. Всеки материал изисква определено количество кислород, за да се получи пълно горене. За това, като си монтираш горелката, викаш да ти направят настройка. Ако нямаш настройка или ще получиш непълно горене ( Много е опасно, дори смъртоносно) или ще имаш прекалено богата смес на въздух и много топлина ще ти излита през комина. Та при смяна на доставчика е хубаво да си правиш нова настройка. За това е хубаво да ползваш един доставчик.
Винаи казвам, че всеки дом е строго индивидуален и отоплението (климатизацията) му се решава индивидуално. На един е изгодно едно, а на друг друго. Зависи от брой стаи, брой хора, индивидуални изисквания на хората, местоположение, достъп до енергийни източници и много други критерии. :-D

Надявам се, че не съм те отчаял. Успех в търсенето :-D

Тема "Отопление на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: