• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gimos75 - напреднал
Здравейте.Предстои слагането на пелетна горелка на котел ПРИТИ GA 26 на един приятел.Искам да попитам някой слагал ли е горелка на такъв котел и кой модел от горелките на нашия пазар е удачен за котела?Още не сме се ориентирали какъв модел горелка да купим.Бюджет 1800лв.
n.ganev - майстор
filmatoplo написа:
Точно -Грейко rb20.
Бях писал в темата за Грейко. Октомври месец монтирах RB20 на едно Прити, като предварително се уговорих с клиента че ако не е доволен си вземам горелката и му връщам парите и след малко тунинг на котела сега не си дава Грелчицата.
LazarGanev - "Велик майстор"
И аз имам една горелка, работещана котел Прити, но по-големия модел. Като проблем виждам лошото уплътнение на вратите (4 броя), откъдето близа много паразитен въздух. Трябва да се поработи в тази насока.
gimos75 - напреднал
Добре е да знаем недостатъците на котела.
1.да се уплътнят вратичките
2.някакви прегради слагат ли се по пътя на димните газове за по-добро усвояване?
3.по евтини модели горелки могат ли да се сложат?
filmatoplo - майстор
:) Не исках да те обърквам в избора и да ти предлагам по евтини горелки че да сечудиш после коя да избереш ,но ето горелките които стават -Грейко ,Фероли - Ламборджини ,горелките на Ерато ГП и Бисолид ,горелката ИВГ Ватерланд , горелка Марели ,горелка Биотеч -има още подобни .Видя ли сега че ще се объркаш .
gimos75 - напреднал
Идеята на въпроса за видовете горелки е не за марката а за конструкцията на самата горивна камера на котела.Дали да гори напред или под ъгъл например и има ли значение де.
filmatoplo - майстор
В това котле могат да горят горелки от хоризонтален до вертикален пламък , за това давам за пример Фероли което е с хоризонтален пламък , Грейко която е с вертикален пламък , и всички други които са с пламък да ги наречем под 30- 45 градуса .Съобразявайте и с пелетите ,Грейко гори почти всякакви пелети и така.
n.ganev - майстор
gimos75 написа:
2.някакви прегради слагат ли се по пътя на димните газове за по-добро усвояване?
Да.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за котел ПРИТИ GA 26 и пелетна горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: