Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Темата ми не е за отопление, ами за изолации, но мисля, тук ще да са знаещите
От много време ми се мъти една кощунствена идея. "Печката" да е на долния етаж, през дупка в пода да мине "кюнеца", а на горния етаж да се заигравам с горещите пушеци.
Много ми е примамливо, но..... между двата етажа не е бетонна плоча, а гредоред със всичките му салтанати. Моля, давайте идеи как, с какво и колко да изолирам. Мислила съм по въпроса, не съм го направила... надявам се нещо да ме убеди, че е възможно без да събарям или да си подпаля къщичката
p.v.x - майстор
Малко уточняващи въпроси...нали съм ти фен :)

Как ще се заиграваш с горещите пушеци?

За какъв вид топлообменик става на въпрос?

За температурата на димните газове нещо да ни светнеш.

:rock:

П.п. Да си заплюя зидането на комин.
torbalan - Дървен философ
Коминно тяло с подходящ отвор, което по някакъв начин е укрепено в гредореда, а кюнеца минава през него...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
torbalan написа:
Коминно тяло с подходящ отвор, което по някакъв начин е укрепено в гредореда, а кюнеца минава през него...
Именно гредоредЪ е забавата. "По някакъв начин" не ме устройва по никакъв начин :-D
p.v.x - майстор
Тука един батко , и той се заиграва с един комин. :rock:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L4j8Bi2Ns68[/youtube]
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
p.v.x написа:
...

Как ще се заиграваш с горещите пушеци?

За какъв вид топлообменик става на въпрос?

За температурата на димните газове нещо да ни светнеш.

:rock:

П.п. Да си заплюя зидането на комин.
Димните газове ще са горещи колкото ме устройва. Опасно горещи. Топлообменникът вероятно ще е метален. Може и зидан

Мнооого приказва тоз батко. И той не знае колко t ще са му газовете. Да му вярвам ли на сандвич кюнеца, ще няма да подпали гредите?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Старая се да избегна зидането на нов комин, защото основата не ми е първа радост. Инак зидам и не питам ич. Зидам печката, паля долу, топли горе и така.
Къде ми изчезна писаното?!?! :)

Какъв е гредореда?

При мен върху гредите има кован кофражен шперплат и мога да правя дупки каквито и където искам, стига да не режа гредите... И с укрепването няма да има проблем.
p.v.x - майстор
Тука са намерихте...хортувайте си до насита. :-D
Какво точно не ти харесва?

Тема "Горещопровод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: