Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andro440 - майстор
Палите ли и горите ли пилети все още ,след затопляне на климата -аз съм настроил само вечер да да гори -от 17 ,до 24 ч . Студена ми е къщата и нямам климатици за леките сезони .
Мойта гори. Контролер определя да ходи ли вода в радиаторите и с каква температура. Ако няма нужда, затваря трипътния и спира радиаторната помпа. Котела се грижи буфера да има топла вода.
Всъщност, май са припалва два-три пъти в денонощието, ама не ми са клечи до котела да го следя, че до Май има време.
Тоже студена къща.
preslav - майстор
andro440 написа:
Палите ли и горите ли пилети все още ,след затопляне на климата -аз съм настроил само вечер да да гори -от 17 ,до 24 ч . Студена ми е къщата и нямам климатици за леките сезони .
И аз това се питам, ама понеже си нямам горелка си паля климатика - дори жената се научи да го пали.
andy_forresite - майстор
Хах, не знаете какво е студена къща. За март съм на консумирани 1105 киловата под формата на пелети. Значи около 200 кила.
В последно време не го паля. В момента гори обаче. Ще тествам царевица. Още малко и ще стигне до нея. Стискайте палци. И се ориентирайте към зазимяване на казаните.
gnt69 - майстор
Не съм бутал нищо от зимата само смъкнах температурата на буфера малко. Котела си гори и пълни буфера. Стайния пуска помпата ако има нужда да се топли. В момента се пали по веднъж на ден и гори 8-10 кила пелети. Не че оня ден жена ми не оставила да се проветрява цял ден и котела думкал да навакса. Ама и показах снежинката на стайния и обеща вече да не прави така. :partyman:
kalin72 - майстор
Жената обича да разтваря прозорците, щото да си на село си има най-вече плюсове - чист въздух, фтички чуруликат...
Та, тогава горелката пали, ама тя й е хванала цаката, та я гаси от термостата :-D
Инак понеже сме на 750 м.н.в. и вечер е студено, работи през нощта от 1 до 8 сутринта. Имаме още към 700 кг от 6тия тон пелети. Ще стигнат за този сезон. Бойлера основно се грее от слънцето. Ама и там ми се иска да кача колекторите на къщата, че сега са на гаража и не ме устройва за зимата...
Ама това е по думите на жената, мен ме няма наоколо, да потвърдя :-D
andro440 - майстор
preslav написа:
andro440 написа:
И аз това се питам, ама понеже си нямам горелка си паля климатика - дори жената се научи да го пали.
А Зимата ,жена ти какво пали?

Тема "Горят ли горелките сега ,или само припалваме" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: