Здравейте колеги, върти ми се една еретична мисъл за модификация на котел бисолид 35КВ. Идеята е да насадя вентилатор охлюв да захранва с въздух котела с цел пълноценно изгаряне на антрацитни въглища. Правих експеримент и при напълно отворени клапи няма качествено горене и съотвенто се отива към процес на тлеене (ниско температурно горене). При горене на дърва и домбаски въглища проблем няма, споделих друга тема, че съм доволен от регулатора на клапата. При горене на донбас + антрацит в пропорция 1:3 / 1:4 (антрацит:донбас) проблем няма, вижда се подобрение в мощността и удължено време за изгаряне на един бункер. Идеята да се изгаря в порция 1:1 или дори само антрацит. Въпроса ми към вас е колко дебит би изисквал котела в кубика/час зада не му дойде много продухването. Да работи с мощност поне 20-25 кв/ч даречем. Вентилаторите виждам са от 150кб.м/ч нагоре. това нее ли много. Другото е добавяне на турболатори в 2ри и 3ти ход който са планувани за следвашия сезон и без вентилатор. Има ли друг начин за бакалска сметка освен с газ анализатор????Идеята да мога да го ползвам и за по бързо разпалване и за по-бърз първоначален старт при друг вид гориво.

https://vikiwat.com/ventilatori-ohlyuv.html
или тук
motor-barbeque.c0888054909om/83/85.html