Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zhoro25 - специалист
Здравейте,

Имам едно помещение 50кв.м., което се получи след избиване на две стени. Сега стана, като голяма всекидневна.

Искаме да го отопляваме с камина на пелети. Не искаме водни или въздушни ризи, а самата камина да излъчва топлина. Рових се из нета, и не видях такива самостоятелни - или с въздушни или с водни ризи.

Моля ви за помощ. Има ли пелетни камини, каквито ние търсим? Възможностите за отопление на На дърва и на ток не ни интересуват.

Стаята има само две външни стени, които са по 60см кирпич и външна изолация 5см.
filmatoplo - майстор
Защо не харесвате с въздушната риза ,нали ако няма принудителен топлообмен то една камина 6 или 8 киловата ще извади само 2-4 киловата ,направено е за по голямо КПД по малък разход и тнт .
andy_forresite - майстор
Оставаше за едно помещение някой да сложи камина с водна риза #-o
Има такива камини разбира се: http://lakal-bg.com/product/id/529
Ако искате да грее, пускате вентилаторите; ако не искате да клати въздуха - спирате ги. За да затопли 50 квадрата трябва да се въртят вентовете, пък после като искате ги изключете. Оставате на излъчване от стъклото колкото да поддържа. Той контролера по температура ще знае какво да прави.
zhoro25 - специалист
Много ви благодаря за отговорите и за предложението.

Аз съм от Казанлък - забелязах, че Лакал доставя само до Пловдив, т.е трябва да ходя да си я взема. А инсталацията лесна ли е?

Също, пак моля за съвет. Днес видях офис на Ерато в Казанлък. Човека в магазина каза, че ще я доставят до къщата и ще я инсталират. Имат български, сръбски и италиански камини.

Някой има ли опит с техните италиански (казаха ми, че всичко друго е компромис, италианските са най-добри)?
Говоря за 8кв. с въздух.

Причината да питам за Ерато е удобството на услугата в сравнение с Лакал.

А ако имам избор: италианските на Лакал или на Ерато.

Извинявайте за глупавите въпроси, но досега сме били на климатици само и съм лаик в света на пелетите.

Например:

http://site.ecotherm.bg/otoplenie/bg/pr ... icle_id=32

Сравнена с тази на Лакал, която е предложена в по-горният пост
andy_forresite - майстор
Тази MCZ е дори по-евтина. Щом има офис в твоя град няма защо да се чудиш откъде да купиш. Инсталацията е чудесно описана в Инструкцията за монтаж и експлоатация. 48 страници са, но много от тях са бла-бла. Чети за мястото за поставяне, комина и осигуряването на въздух отвън ако ще си я монтираш сам. Монтажът от фирмата се плаща допълнително. Предполагам че няма да е кой знае какво в пари.
Друг вариант е да пишеш на Syncho от форума. Ще ти предложи Extraflame, която също ще гори и ще пее.
Много трудно се намират мнения за камините. Ще вземеш италианска камина, ще ти я настроят добре, няма да имаш проблеми и повече няма да се появиш във форума. След време някой ще попита за такава камина и пак няма да има мнения :rolleyes:
zhoro25 - специалист
Много благодаря за съветите.

Тема "Самостоятелна пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: