Здравейте,имам малък проблем с отоплението в къщи.Значи отоплявам се с парно ,което е в къща.Купих радиатор с дължина 2600мм/600мм,който по каталог му дават мисля ,че беше 5,5kw,а за кубатурата ,която искам да отоплявам трябва 4,8kw.Проблема ми е ,че ми е студено и радиатора в долният край е по студен отколкото в горния.Имам автоматичен обезвъздушител.Търбите и крановете са чисто нови на ф 16мм.Моля някой парнаджия да ми каже от къде се получава това.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Furera
- специалист
43 мнения в "Въпрос за радиатор"
filmatoplo
- майстор
Първо трябва да е свързан вход -горе изход - долу , да е обезвъздушен добре , циркулацията -дебита към него е слаб поради малко сечение на тръбите или не балансирана система или малка помпа или на малка скорост включена . Притвори част или за проба всички др радиатори да видиш дали ще затопли. Колеги да допълнят.
filmatoplo
- майстор
Как аз пълня с вода и обезвъздушавам нов радиатор - при затворени кранове и отворен обезвъздушител пускам първо горния кран и го държа отворен докато навлезе течност във радиатора примерно 1литар и го спирам , отварям долния кран да пълни радиатора отдолу нагоре и да вади въздуха от обезвъздушитела , след като се напълни отварям и горния кран .Ако е ръчен обезвъздушитела го държа малко течност да се събере в съд докато излезе напълно въздуха , ако е автоматичен той затваря малко по рано и остава малко въздух 100 тина грама на обем - вади се като с игла натисна вентила или вдигам ако е възможно радиатора малко под наклон към обезвъздушитела .
По време на цялата процедура 2 минути помпата на парното е спряна .

Furera
- специалист
Определено имаше малък ефект ,като спрях един радиатор и другият го затворих наполовината.Това значи ли ,че му е малък дебита и не му стига достатъчно вода.На всеки радиатор имам кранове, а съм чул ,че там диаметъра е още по малък от самата търба ф16мм.Ако сложа ф20 ще бъде ли по добре.Но сега пипам големият радиатор до 3 секунди не мога да си държа ръката,толкова е топъл ,но като цяло не ми е много топло в стаята.
filmatoplo
- майстор
Дали ще ти е топло вече в стаята зависи от потребната мощност необходима за затопляне на стаята , ако имаш големи топлинни загуби може да се случи това което описваш . 

naskov
- майстор
Furera написа:Здравейте,имам малък проблем с отоплението в къщи.Значи отоплявам се с парно ,което е в къща.Купих радиатор с дължина 2600мм/600мм,който по каталог му дават мисля ,че беше 5,5kw,а за кубатурата ,която искам да отоплявам трябва 4,8kw.Проблема ми е ,че ми е студено и радиатора в долният край е по студен отколкото в горния.Имам автоматичен обезвъздушител.Търбите и крановете са чисто нови на ф 16мм.Моля някой парнаджия да ми каже от къде се получава това.Този радиатор се захранва с тръба ф18 или ф20. Това, че можеш да си държиш ръката на него около 3сек е знак, че температурата му е мах. 60*. При тази температура радиатора работи на половин мощност-около 2,5кВт по твоите данни. За да развие пълна мощност му трябва 90* на входа
Тема "Въпрос за радиатор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература