Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,

Имам следния проблем:

Радитор в хола изглежда ето така. Долното му кранче капе по време отоплителния сезон.
Прикачен файл:
13.jpg
13.jpg (61.19 KиБ) Видяна 6584 пъти
Прикачен файл:
11.jpg
11.jpg (72.48 KиБ) Видяна 6584 пъти

Радитоар в спалнята изглежда ето така горното му кранче изобщо не може да се върти, а долното кранче също капе.
Прикачен файл:
23.jpg
23.jpg (85.53 KиБ) Видяна 6584 пъти
Прикачен файл:
22.jpg
22.jpg (64.45 KиБ) Видяна 6584 пъти
Прикачен файл:
21.jpg
21.jpg (57.17 KиБ) Видяна 6584 пъти

Кажете ми моля ви, колко според струват да се купят тези кранчета нови и ако може да ми препоръчате от къде да ги закупя.

Също така бихте ли ме посъветвали колко би струвала подмяната на тези 3 кранчета, за да знам каква цена да очаквам като търся майстор. Ако някой може да ми препоръча и добър майстор за град София, който е готов да свърша тази работа на разумна цена, също е добре дошъл.

Благодаря ви предварително!
andy_forresite - майстор
Всъщност са 4 броя. Вземи "термостатен радиаторен вентил 1/2 прав с вътрешни резби" - 2 броя. Тях ще сложиш горе на входа на всеки радиатор. На Honeywell струват по 15-16 лева бройката. Позволяват монтаж на термостатична глава, на която задаваш колко °С искаш да се поддържат в стаята. Главата сама регулира около тази температура без повече твои намеси. Една глава струва от 18 лева нагоре. Всякакви варианти и моделчета глави съществуват. Има от 10 лева, има и от над 100. Всички се регулират. Примерно като идеш на ски за няколко дни, оставяш главите на 6 градуса или на символът снежинка и нищо няма да замръзне. Може и на 15 да ги заминеш да не храниш топлофикация, както искате.
Долните два крана са пак "радиаторен вентил 1/2 прав с вътрешни резби", но вече не ти трябва термостатен, а най-обикновен кран. Може да ползваш "секретен кран". На същата фирма Хъниуел струват по 8,60-,9,00 лева бройката. Служи да регулира потока вода през радиатора - един вид ти определяш колко мощен да е радиаторът. Естествено може само да намаляваш мощността му затваряйки крана малко по малко и отваряйки го докрай в студовете.
Имаш ~50 лева за 4 кранчета и вече може да добавиш термостатична глава когато поискаш (на цена от 18 лева нагоре също Honeywell).
Може да разгледаш в нета и на Herz. Да не каже някой че съм дистрибутор на еди коя си фирма :) .
Вече някоя резба ако се заобли или нещо се откъсне при развиване, това ще оскъпи ремонта. Предполагам 40 лева за двата радиатора без усложненията. Повтарям - предполагам.
andy_forresite - майстор
Чак сега видях че имаш термостатична глава на радиатора от първата снимка... Прав си, три са.
Много е важно да се купят правилните части. Може би ще станат каквито и да вземеш, но за сметка на преправяне и излишно оскъпяване.
Течът при Червения кран сигурно е от правата връзка на пекс-ал-пекс тръбата (бялата тръба). Там са двойни О-пръстенчета, които с времето пропускат и почва да покапва. Струва около 3 лева.
Най-добре попитай за майстор наблизо, повикай го да види за какво става въпрос, той ще ти каже цената и ще купи каквото е нужно. Твоите радиатори са малко старички. Ремонтът съм го пресилил, наполовина ще да е :)
Ето линк да си харесаш: http://bgtherm.net/produkt-kategoriya/% ... %80%D0%B0/
volf - специалист
Само един съвет; термостатична глава на радиатора от първата снимка не трябва да е вертикална а хоризонтална,защото така работи некоректно.
Благодаря ви много за помощта. Вчера успешно приключихме с ремонта.

Тема "Смяна на кранчета на радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: