Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benza83 - специалист
Здравейте
Ще изграждам парна инсталация отворен тип
по долу ще кача снимки (схема ) как смятам да я изградя

Къщата е частично изолирана с пвц дограма е и 5 см изолация от вътре по принцип до година ще е санира и от вън но все пак съм смятал кв.м х 180 вата + 30 процента резерв за радиаторите на снимките са ми изчисленията

мисля така да изградя системата

от печката-котела качвам тръбите с ал вложка на тавана с цел по-малко да се виждат самите тръби с ф32 трапезария ,кухня и площадка 1 на стълбище ще си свържа направо към котела
помпата също ще е на тавана
от тавана ще направя 5 кръга тръби с ал вложка към етаж 2 с размер ???? от етаж 2 към етаж 1

първи кръг спалня 3 + спалня 1
втори спалня 4 + спалня 2
трети спалня 5 + коридор 1 + баня 1 (като тръбите от спалня 5 влизат в гаража и от там към коридора и баня 1 ако има значение)
четвърти коридор 2 само той
пети баня 2 + площадна 2 на стълбище

моля споделете мнение и съвети

Прикачен файл

DSC_2342.JPG

Прикачен файл

DSC_2341.JPG
benza83 - специалист
няма да имам бойлери малко ме е страх с тях
когато се топлят от парното задължително ли трябва да са изключени от тока ако работи и тока и парното
andy_forresite - майстор
То ако ще се взривява, ще се взриви и без помощта на котела :) . Трябва да съобразиш колко градуса грееш от електричество и колко от котела. Ако сложиш котела на 55°, а на ток си го оставил на 60°, тогава бойлера ще помага на котела и ще си в преразход на ток. Вече ако на ток ти е 55, а котела на 60, няма значение дали си го включил към електрическата мрежа. Бойлерът ще се е изключил на 55 и ще се доподгрява до 60. Затова най-добре е бойлерът да се изключва от мрежата. С котела не можеш да си събориш къщата (като взривиш бойлера). Просто не е възможно и не виждам защо и от какво те е страх.

По схемата ти съм пълен пас.
p.v.x - майстор
На втория етаж , не може ли да се монтира колекторно табло.
На тавана само разширителния съд.
benza83 - специалист
колеги кажете нещо моля

Тема "Моля за съвети ,коментари и мнения за следната парна инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: