Източникът е котел, който загрява вода, която се подава през два колекторни кръга - един за радиатори и лири, и друг за водно подовоотопление . Трипътният винтил /от 30 до 60 градуса/ съм го настроил малко над 30 градуса, обаче термометъра след микса на тръпътния винтил отчита 45 градуса. Трипътния винтил е инсталиран така - тройник на изхода на котела - едини кръг отива във високо температурния кръг за парното, дугата част на тройника е захваната топлата част на трипътния винтил, а студеният вход на трипътния смесител е вързан за двата връщащи кръга на парното и на водното, третата част на трипътния винтил е вързан към помпата за подовото, термометъра там отчита между 40 и 48 градуса, което ми се вижда много за входяща на подовото. Замазката на пода е около 7-10 см., опасенията ми са при температура на подаващите колектори по висока от 40 градуса да не напукам или разлепя плочките. Въпросите ми са два -1) каква трябва да бъде температурата на подаващия колектор за подовото и 2) ноемрално ли е двата връщащи кръга на парното и на водното да влизат заедно в студената част на трипътния винтил. Мерси предварително.
Очаквам вашите коментари.