Най - вълнуващия въпрос зимно време.
a_atanasov - специалист
Здравейте на всички.
Напоследък ми се върти идеята да си купя суха печка на пелети. Наблюдавах две как работят и ми хареса топлината.
Знам, че ще кажете че с водна риза е много по-добре, но засега по едни съображения не мога да влагам пари в жилището. Апартамента е три стаи и кухня, която е голяма, като две от стаите няма да се ползват през зимата. В детската стая (12 м2) имам конвекторна печка Адакс, а в кухнята (17 м2) има климатик.
Идеята ми е да сложа пелетната печка в кухнята и на отворени врати да се отоплява и другата стая през коридора. Наясно съм, че детската стая няма да се отопли добре, но ще се подпомогне работата на електрическата печка.
Заглеждам се в 10 Кв-те сухи печки на Голден Файър, че са на промоция.
Дайте ми съвет моля.
transportna - специалист
Колега, такава идея имах и аз преди години. Експериментирах но ефекта беше затоплен коридор. Трудно е да накараш топлината да ходи като човек по определен маршрут. Направи си проба само с климатика на най ниска степен на вентилатора му и изключи конвекторната печка в детската. Сам ще видиш след колко време ще почнеш да усещаш топлото от кухнята ти.
jabata - специалист
a_atanasov написа:
Здравейте на всички.
Напоследък ми се върти идеята да си купя суха печка на пелети. Наблюдавах две как работят и ми хареса топлината.
Знам, че ще кажете че с водна риза е много по-добре, но засега по едни съображения не мога да влагам пари в жилището. Апартамента е три стаи и кухня, която е голяма, като две от стаите няма да се ползват през зимата. В детската стая (12 м2) имам конвекторна печка Адакс, а в кухнята (17 м2) има климатик.
Идеята ми е да сложа пелетната печка в кухнята и на отворени врати да се отоплява и другата стая през коридора. Наясно съм, че детската стая няма да се отопли добре, но ще се подпомогне работата на електрическата печка.
Заглеждам се в 10 Кв-те сухи печки на Голден Файър, че са на промоция.
Дайте ми съвет моля.
От опит знам че идеята ти няма как да сработи на практика. Като имаш 2 стаи с коридор между тях, и отопляваш само едната, то основната ще е топла, другата ще е студена, а коридора леко топъл.
Знам много хора са пробвали подобни варианти, и накрая винаги са стигали до парно (камина/котле с водна риза).

Тема "Отопление със суха печка на пелети, съвет?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: