Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naB4o - специалист
Здравейте, камината е наследена от стария собственик на апартамента и е с водна риза. Всичко е изправно и работи, но не знам мощността на водната ѝ риза. Прилагам една снимка със записани размери (легенда: лице 65, дълбочини на страниците 25, височина на камерата 65, поне това са ми видимите размери) Може да е стар модел, но не можах да се ориентирам много по сайта им, предполагам е 16кв? Предварително благодаря за отговорите.

Също така в момента имам свързани 2 радиатора 7+14гл H600 и една лира в банята, Което ми се струва малко, за мощността ѝ, и обмислям още едно 22-26 глидера и евентуално бойлер.
Та искам да знам какво мога да си "позволя" и какво е оптимално за камерата. Горивото е дърва, като може да комбинирам и с някой друг екобрикет.

Прикачен файл

IMG_20161113_181441_1479238484581.jpg
naB4o - специалист
Аз я оприличих първо на A W16, ама малко ми се разминаваха размерите, от приложения линк видях схема на размера и май е 16кв ризата, разликата, е че отстрани е с "розетки", а не с прорези, може да е стара модификация. За сефте ще съм на твърдо гориво и сега ще правя ъпгрейд на сегашните радиатори. Надявам се да се размина без много къртене и кърпене след това. Мисля че ще може да си захрани спокойно 43-47 глидера H600, и евентуално бойлер със серпентина. Още едно питане, за бойлера - гледах елдомски неръждавейка, има ли нещо по-читаво, гледах и тедан и теси, като вторите са много зле откъм изолация, а сръбските са примамливи като цена, а и ме устройва, че са по ниски от елдомския.
Благодаря отново :-D :partyman:

Тема "Каква е мощността на камината ми (Прити)?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: