Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,
От няколко дни забелязвам, че термостата на котела ми не работи. Т.е. нито се вдига нито се сваля рамото само при промяна на температурата на водата. Когато го завъртя всичко е наред и се мести, но сам не се регулира. Каква може да е причината?
Тази зима разглобявах и сглобявах целия котел, но отначало като че ли всичко беше наред.
gnt69 - майстор
stanimirF1 написа:
Здравейте,
От няколко дни забелязвам, че термостата на котела ми не работи. Т.е. нито се вдига нито се сваля рамото само при промяна на температурата на водата. Когато го завъртя всичко е наред и се мести, но сам не се регулира. Каква може да е причината?
Тази зима разглобявах и сглобявах целия котел, но отначало като че ли всичко беше наред.
Ами напиши малко повече де , сложи някоя снимка. Поне сподели марка и модел. Иначе на това описание дето си дал отговора може да бъде само един. Ами смени го със здрав. :partyman:
gnt69 написа:
stanimirF1 написа:
Здравейте,
Ами напиши малко повече де , сложи някоя снимка. Поне сподели марка и модел. Иначе на това описание дето си дал отговора може да бъде само един. Ами смени го със здрав. :partyman:
Котелът е De Dietrich. Ето снимка: http://ruvex.bg/sites/default/files/original_237_5.jpg
За смяната с нов и сам се сетих, но за целта трябва да източвам цялата система, после да я пълня пак и да обезвъздушавам и т.н. Правих я тази гимнастика прекалено скоро и не ми се занимава пак. Затова се надявах да може да се разглоби някак тая джаджа без частта във водата, но ме е страх да не го досчупя и исках първо да питам тук.
naskov - майстор
Ако не е марка Хъниуел е нормално да не работи :wink:

Тема "Неработещ механичен термостат на котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: