• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gergo91 - специалист
Здравейте закупих си пелетен котел и горелка на Голден Файер 35кв котел и 40кв горелка. Когато го закупих от техен магазин в Мировяне продавачите-консултанти ми казаха, че ако имам проблем с настройките на горелката мога да се обърна към техен монтажник и да ми обясни по телефона. Когато го инсталирах и пуснах горелката и звъннах на техните монтажници ми казваха, че постоянно са заети и не-могат да ми помогнат но, можело да си запиша час и срещу 160лв да дойдат да я настроят. Видях в форумите, че имало код за достъп до настройките "69" но не знам как се вкарва този код за да ме пусне до настройките и да си настроя вентилатора, времето на само-почистване, на колко киловата да работи горелката, времето на подаване на пелети и др. В момента имам достъп до едно малко меню в което имам 4-5 опции за настройка на колко градуса да се включи помпата, макс температура на водата и да настроя часът на горелката. Ако някои има такава горелка или знае как, много ви моля да ми кажете как да вкарам този код "69" или да ми помогне с настройването на горелката. Понеже къщата ми е 3 етажа по 100кв на етаж и при положение, че навън е +13 градуса и ще отоплявам само 2 от тях тази година разходът ми за 24ч. е 50кв пелети а имам пвц дограма и стаен термостат, а не искам да си представям разхода на пелети като стане -15 градуса. Моля ви ако някои има такава горелка или знае как се настройва да ми помогне. Благодаря ви предварително. :)
Здрасти колега. Честито! Купил си си възможно най-големия боклук, който се продава на пазара. Сподели за какви пари го купи.
Можеш да си запишеш час за първоначално посещение, след това трябва да си записваш час за всяко следващо - всички за по 160лв/посещение. А както и сам ще се убедиш, ще имаш нужда от доста такива. Би ли дал и малко повече информация за това какво представява цялата ти система - буферен съд, радиатори, котел и т.н. Изолация има ли тази къща?
filmatoplo - майстор
Даже разхода е малък .
jabata - специалист
Хора, преди да купувате нещо е добре да попитате Чичо Гошо за отзиви, а не да се подлъгвате по-цената.
За мене 40 kW горелка е безумие да се монтира на 36 kW котел, отделно че такава мощност е много за такава къща, и е нормално разхода да е много.
Разходи се по-менютата, и виж къде ти иска код, и го въведи... След това се порови и намали подаването на пелети. Но каквото и да правиш системата е преоразмерена и е нормално да имаш висок разход.
gergo91 написа:
Когато го инсталирах и пуснах горелката и звъннах на техните монтажници ми казваха, че постоянно са заети и не-могат да ми помогнат но, можело да си запиша час и срещу 160лв да дойдат да я настроят.
Ами разбира се, че ще са заети. Те трябва да избият парите за това че продават евтин боклук. А това че ще ти дадат съвети по-телефона, ами то и на мишката и обещават безплатно сирене преди да влезне в капана :-D
gergo91 - специалист
jabata написа:
Хора, преди да купувате нещо е добре да попитате Чичо Гошо за отзиви, а не да се подлъгвате по-цената.
За мене 40 kW горелка е безумие да се монтира на 36 kW котел, отделно че такава мощност е много за такава къща, и е нормално разхода да е много.
Разходи се по-менютата, и виж къде ти иска код, и го въведи... След това се порови и намали подаването на пелети. Но каквото и да правиш системата е преоразмерена и е нормално да имаш висок разход.
gergo91 написа:
Когато го инсталирах и пуснах горелката и звъннах на техните монтажници ми казваха, че постоянно са заети и не-могат да ми помогнат но, можело да си запиша час и срещу 160лв да дойдат да я настроят.
Ами разбира се, че ще са заети. Те трябва да избият парите за това че продават евтин боклук. А това че ще ти дадат съвети по-телефона, ами то и на мишката и обещават безплатно сирене преди да влезне в капана :-D
Ами мисля че не е пре-оразмерена понеже са 3 етажа по 100 кв и догодина живот издраве ще има и 3 бойлера.
gergo91 - специалист
filmatoplo написа:
Даже разхода е малък .
50 кг пелети за 24 часа на температура +13 градуса е малко ? или това е някаква подигравка към котела и горелката, защото са на голден файер за 2800лв? а не за 7000хил лв? Ами такива са ми възможностите дори за този котел с горелка съм теглил кредит. Мисля, че форумът е направен за да си помагаме обикновенните хора който нямат големи възможности. Защото тези който имат пари не пишат в форумите и не си копуват пелетен котел или ако си купи то не е за 2800лв. За това ако знаеш и можеш да ми помогнеш ми помогни а не се дръж надменно.
filmatoplo - майстор
Не се подигравам ,ако наистина плътно е горяла горелката 24 часа ,това са 2 кг на час .
gergo91 - специалист
filmatoplo написа:
Не се подигравам ,ако наистина плътно е горяла горелката 24 часа ,това са 2 кг на час .
Извинявам се за тонът си но ми се стори като подигравка, за което много за извинява но не е ли много 50 кг при положение че отуплявам 200 кв 1 етаж не го отуплявам, а и темп на вън е +13 градуса. Понеже гледах из форумите, че може да се намалят кв на горелката да не са 40 а примерно 24кв както и дозите на подаване на пелети също и интервала на подаване както и можността на вентилатора може да се коригира. Само че аз имам 5 опции който мога да коригирам, едни от който са на колко градуса да тръгне водната помпа, часът на горелката и темп на водата. Не ми показва др настройки за дозите на пелети и интервалат им както и на какви кв да работи горелката. или поне незнам как аз да ги изкарам тези настройки. За това ако знаете как помогнете ми моля ви се. Както и гори 2 часа изписва почистване и спира до там до като ненатисна един бутон със съмвол като на гсм покритието и тогава се чува някакво обдухване и изписва запалване и тръгва. неможе ли да се направи да се почиства на 12ч примерно и ако може как се прави. Благодаря предварително
filmatoplo - майстор
Да за тези настройки се влиза в менюто с код 69 ,нали имаш инструкцията ,там са дадени параметрите.
gergo91 - специалист
filmatoplo написа:
Да за тези настройки се влиза в менюто с код 69 ,нали имаш инструкцията ,там са дадени параметрите.
Е да но незнам каде се пише този код 69, гледах търсих и неразврах как се въвежда 69 и каде, или как се извиква това меню за да се напише 69
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Пелетна горелка Голден Файер "Мерели"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: