Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,

моля за помощ, защото и тази зима се очертава да берем студ.

Котел - De Dietrich 40 kW
Горелка - Ferroli P7
Инсталацията е стара,
радиатори чугунени
циркулационна помпа
Отоплителна площ 3 етажа по 100 кв.м всеки
Датчици за температурата в стаите - Нямам

От миналата зима се убедихме че комбинацията не е добра.
Имам проблем, горелката гори като ламя а не топли въобще.
Например: нагласям температурата на 50 градуса, горелката ги достига и спира, по подразбиране се включва като температурата спадне с 10 пункта, но докато се заредят пелети и докато се запялат и тръгне процеса на нова, температурата на водата е паднала до 30 градуса дори и по-надолу и всичко почва отначало.

Някой може ли да ми даде съвет относно настройки на горелката, доколкото разбирам настройките са сторог индивидуални, но в упътването отделните параметри са толкотова неясно обяснени че нямам представа кой параметър за какво е .

И какъв е този параметър модулация за какво служи като цяло?

Моля за съвет ако някой може да помогне!

Благодаря!
geniya - специалист
Така както си написал че температурата спада много бързо в системата ме навява мисълта, че имаш големи топлозагуби от сградата.В комбинация с горелка Фероли и Дедитрих чугунка за три етажа и работата е зле.Дано Филматопло да се включи да напише какви подобрения могат да се направят в ДеДитриха с прегради и т.н.Настройките са отделно, но не очаквай нещата да се подобрят с повече от 20-25% от сезонния разход.
filmatoplo - майстор
Да допуснем че на етаж имаш по 8 клв загуби, това са 24 клв, да кажем че горелката на 3 ще ги развие, да кажем че котела ще усвои тази мощност ,след това да кажем че имаш радиатори. по етажите с които да ги стоплиш с температура поне 60 гр. И така котела за да вдигне и поддържа 60 гр то настроената в горелката трябва да е почти 70 градуса До 60 гр ще работи на три след това ще слезе на едно, ако ги поддържа добре, ако не пак ще се качи на три. Лошото е че не задържа на две,това може да стане само със смяна на управлението с Натурела.Има една друга заигравка с която се местят степените на 2 и 3 без 1 ако степен 1 не върши работа в студа и този случай с трите етажа.В котела се монтират плочи отражатели за вдигане на кпд. Току-що идвам от подобни настройки на едно Фероли П12, когато беше топло намалих мощността, сега я вдигнах.
Как се включва режим модулация ?

Параметър 18 го слагам на 1, но горелката работи само между 30-35 градуса.

Настроих параметър 18 на 0 подкарах горелката до 50 градуса на водата и после промених параметър 18 на 1 , но почна постянно грешки да ми дава.

Какво да правя
filmatoplo - майстор
Мислих че разбирате повече или поне който я монтира. Сега на коя степен е настроена горелката, и на модулация ли е. Вдигни температурата на 70 гр и виж дали на степен 3 ще стигне да поддържа поне 60-62.
Сега ще пробвам

Въпроса е че ръководството за експлоатация е много оскъдно и нищо не мога да разбера, а тези които ни я монтираха май не са чували и за модулиращ режим или за стаен термостат или за това помпата да спира когато горелката не работи

нищо от тези неща не ми казаха, мъча се да намеря инфо тук във форума, но темите са безкрайни и става трудно

Ще пиша какво какво стана след твоя съвет
filmatoplo - майстор
Има толкова хубава тема за горелка Фероли ,даже най хубавата ,чета я постоянно ,и тези горелки ми са едни от любимите .

Тема "De Dietrich с Ferroli P7 не топли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: