Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Опасявам се, че това не са крачета
LazarGanev - "Велик майстор"
Всичко може, но само оптимизъм не е достатъчен :wink:
kozl - майстор
Да требат и пари :? Лазаре много скромно.
Да надъхам песимизъм в оптимиста:
Може да е интересен на външен вид, но аз не виждам да има по-добра ефективна площ на топлоотдаване от оребрените алуминиеви.
Закачен е на собствените си конзоли (планки) за стената, а това дето излиза отдолу са тръбичките вход и изход на топлоносителя.
Този начин на свързване долу-долу аз лично не бих го избрал. А дори и твоята изработка може да се подобри, за да се получи горе-долу, обаче по диагонал.
В този ред на мисли, красота или ефективност - твърдо нйе на "статуетката с черните колби".
filmatoplo - майстор
Оптимист ,купуваш радиатора ,след това майстор ще ти го монтира ,иска малко къртене , шпакловка и боя и си готов . уважавам хора които си позволяват всичко без значение колко и какво им струва .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Оптимистa написа:
n_a написа:
Опасявам се, че това не са крачета
Имам предвид крачетата на радиатора от снимката в Амазон, прикачвам
До колкото разбирам, има 2 варианта за монтаж, с тези крачета или висящо
На снимката са входяща и изходяща тръба, а радиаторът е със стенен монтаж. Няма крачета.
Kozl ти го писа обстойно.
Разгледай си отново картинката, покани си майстор и го обсъдете
LazarGanev - "Велик майстор"
Кое не разбра от израза "това не са крачета"? Това са декоративни свързващи тръбички, но за целта тръбите ти трябва да са подведени точно под тях
zdravcho - специалист
Единствения вариант за монтаж е това
Прикачен файл:
montaj.jpg
montaj.jpg (93.43 KиБ) Видяна 1031 пъти
На въпросния амазон има и чертеж с размери и начин на монтаж
Ако толкова държиш на тоя радиатор вариантите са махане на монтираните вече куки, монтиране на новите крепежи които си идват с радиатора, разкъртване и подвеждане на тръбите за водата от долу, замазване на всичко разкъртено, боядисване на всичко замазано. Ако не ти е проблем да си причиниш това, и парите за тая хамалогия не са проблем - поръчваш радиатора, викаш майстор и си ти. Друг е въпроса и за ефективността на този радиатор съпоставена с някой "стандартен" добре оребрен.

Всъщност снимката със сивата стена от у вас ли е, или е само илюстративна?
kozl - майстор
Оптимистa написа:
Имам предвид крачетата на радиатора от снимката в Амазон, прикачвам
До колкото разбирам, има 2 варианта за монтаж, с тези крачета или висящоИзображение
Нищо не си разбрал, а аз не разбрах, кое ти по-аресва :? Никелираните "патешки крачета" или "статуетката с черните колби".
И след като си толкова влюбен в картинаката послушай от съветите и ползвай услугите на специалист (аз не съм) да ти пресметне нужната ти мощност, за да има ефективност от този радиатор. Ефективност значи да те стопли, а не да го ползваш окачен за красота.
Аз пред ефективното и красивото - избирам първото. Ако имам начин и възможности съчетавам и двете.
Но в случая предполагам, че дължината на радиатора ще трябва да е по-голяма, всичко става по-скъпо и кантара натежава в посока нйе. Хората с възможности избират подово отопление. Нищо не се вижда, не пречи, а топли равномерно и навсякъде.
Обаче е много семпло. Влизаш в стаята оглеждаш се :roll: - семпло, няма черни епруветки и патешки крачета, :shock: няма красота :cry:
naskov - майстор
kozl написа:
Този начин на свързване долу-долу аз лично не бих го избрал. А дори и твоята изработка може да се подобри, за да се получи горе-долу, обаче по диагонал.
Този начин само на пръв поглед е долу-долу. На практика е диагонално свързване. Първото ребро служи за тръба, по която водата се качва горе. Пред второто долу има тапа :wink:

Тема "Как да монтирам тези радиатори на тези стойки и изводи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: