Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Иван Татарски - помощник
Здравейте колеги, имам следния проблем и моля за мнения.
Направиха ми локално парно преди месец с панелни радиатори и пелетна камина,но се оказа,че нещо в стайте е студено.
Къщата ми е бе илозация,но с ПВЦ дограма,кубатурата на всяка от стайте е около 40м3.Температурата на водата я държа на 70гр. и въпреки това в стайте повече от 22 гр. не може да стане с отворени термоглави на 5.Радиаторите ми са 1600/600 тип 22 турски.Имам и на 2 етаж същите радиатори,но там за сега никой не живее и термоглавите са затворени.Реално отоплявам един етаж.Майсторите където ми правиха инсталацията,казаха че е смятана за без изолация,а само с дограма.При монтажа явно една от спойките не стана добре и след известно време протече,викнах друг майстор само за да оправи спойката и той ми каза,че радиаторите са ми големички,но уви повече от 22гр.не мога да направя в стайте.
Моля за съвет,от какво може да е.
Имам познат през 2 къщи,и той е с пелетна камина същата, и неговите стай са същите кубатури и в тях е африка,25-26 градуса.
Последна промяна от Иван Татарски на съб дек 24, 2016 8:53 pm, променено общо 1 път.
idealist - специалист
На
Иван Татарски написа:
.....
Имам познат през 2 къщи,и той е с пелетна камина същата, и неговите стай са същите кубатури и в тях е африка,25-26 градуса.
Най-просто и евтино е да видиш разликите м/у двете с-ми.
шоп - майстор
70 градуса ти е водата при камината, а при радиаторите колко е? Целите ли радиатори са топли?

Камаината каква е и на каква мошност работи?
Помпата каква е и на каква степен работи?
Предполагам си обезвъздушил навсякаде. Това е за сега нещата за които се сещам, че трябва да провериш и уточниш.
Hoвoceлckи - майстор
Каква е температурата на връщащата се в камината вода? Как ти е разхода на пелети спрямо на съседа ти?
Иван Татарски - помощник
Първото което направих е да пробвам с обезвъздушаване,в системата няма въздух.
Температурата на входа и изхода не съм мерил- незнам и с какво да го направя,единственото което ми идва на акъл е с термометър с външна сонда и да го закрепя на входа и на изхода по един и да видя какво показва.Давайте идея за друг метод.
Относно системата ми и на комшията са по едентичен начин,последователно вързани радиатори ,но не повече от 2 на магистрала и редуцирани тръби на последния.
Разхода ми се струва голям,аз се опитвам да стопля един етаж от 3 стай и коридор,при него са 2 етажа горе долу еднаква квадратура.И при двамата разхода е горе долу равен,по 3 чувала на 24 часа,разликата е че аз гоня тем. на водата 70 гр.,той 63гр.
Камините ни са еднакви- burnit 25+ comfort.
LazarGanev - "Велик майстор"
Педполагам филтъра на помпата си го промил?
andy_forresite - майстор
На горния етаж студено ли е, в смисъл да не би термоглавите на радиаторите там да са на * и по този начин да черпят топлина против замръзване.
Сравнете настройките със съседа и големината на пламъка в камината на око. Вижте кой с какви пелети е. Горивото е от голямо значение.
kalin72 - майстор
Дай определение на "недостиг на топлина в радиатор".
-Радиаторите са горещи >50 градуса, от горе до долу, но в стаите е студено - или маломерни радиатори, или много топлозагуби.
-Радиаторите са горещи горе, но студени от средата на долу - тук да кажат специалистите, аз също имам такъв проблем, но го реших с увеличаване на мощността на помпата, от ауто на 22 вата.
-Радиаторите не са горещи - Виж Лазар какво каза за филтъра на помпата.
-Радиаторите не са горещи....причини други....
benimm8808 - специалист
.
Последна промяна от benimm8808 на съб дек 24, 2016 2:03 pm, променено общо 2 пъти.
benimm8808 - специалист
.
Последна промяна от benimm8808 на съб дек 24, 2016 2:06 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Въпрос за недостиг на топлина в радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: