Най - вълнуващия въпрос зимно време.
behwolf - специалист
Здравейте, искам да се допитам до някои от Вас, които имат по-голям опит. На работа имаме два котела и двата са около 100-110kW. Единия го използвам за държава и въглища. Втория котел е за твърдо гориво, но с добавена пелетка горелка на грейко, която мисля че е също е 110 kW. Котлите са на близко 16-17 години, мисля че са гръцко производство, ако правилно си спомням. Котлите нямат водна риза. Имам идея да ги сменяме и двата. Първо желаем да сменим котела на твърдо гориво, които се използва с пелетите. Свързахме се с един дистрибутор и ни предложиха на Burnit К-Т ГОРЕЛКА PELL 150 V2.1 и котел BURNIT WBS Magma 160 KW. Гледах, че това им е от индустриалната серия котли. Втори доставчик ни предложи бункер и пелетна горелка 2в1. Спомена, че са италиански, но за момента на склад само имат над 250 kW и от новата година се очаква 150-160 kW. Трети доставчик пък ни предлага турски, но пак не спомена марка. Та въпроса ми е, дали Burnit си заслужава и от гледна точка и от към бъдеща техническа поддръжка? Имали друга алтернатива на българския пазар, която да може да се поддържа из а вбъдеще? Сегашното КПД на котлите при нас, дали има и 30% ще е пак е добре.

Тема "Съвет за котел и пелетна горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: