• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Колеги, проблемът ми е, че на 1 степен котела бързо вдига до 69 градуса, модулира, изключва се и пак се пали след охлаждане. Консуматорите са: 9 радиатора, 2 лири и серпентина. Опитах да вляза в сервизното меню, но ми иска код. Четох, че е А9, но не знам как да го набера. След това какви са ми вариантите - да намаля времето за подаване на пелети или нещо друго.
Andri01 - майстор
"Познай какво мисля?" Ми то смешно!!! :lol: :lol: Котел-тип,данни? Управление - тип,данни? Схема на разпределение , елементи и свързване? :?
Малък, възпрепятстван дебит.
Да се провери/почисти филтърът!
Ако домът се е стоплил, термоглавите затворили, нормално е да прави това, но тогава защо не работи по стаен термостат, а по Т на вода?
Може да се настрои добре и така, но тогава наистина трябва да се достъпи менюто.
пет дек 08, 2023 1:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
Малък, възпрепятстван дебит.
Да се провери/почисти филтърът!
Ако домът се е стоплил, термоглавите затворили, нормално е да прави това, но тогава защо не работи по стаен термостат, а по Т на вода?
Може да се настрои добре и така, но тогава наистина трябва да се достъпи менюто.
За кой филтър става въпрос. Точно така, термоглавите затварят и е доста топло. Котелът е в отделно помещение и нямам стаен термостат.
пет дек 08, 2023 1:27 pmAndri01 написа:
"Познай какво мисля?" Ми то смешно!!! :lol: :lol: Котел-тип,данни? Управление - тип,данни? Схема на разпределение , елементи и свързване? :?
Алфа Плам 23 KW. Управление - дисплей с 6 бутона.
пет дек 08, 2023 1:38 pmkalkam написа:
За кой филтър става въпрос. Точно така, термоглавите затварят и е доста топло. Котелът е в отделно помещение и нямам стаен термостат.
Преди помпата.
Стаен термостат се поставя у дома, а кабел го свързва с котела.
пет дек 08, 2023 1:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 08, 2023 1:38 pmkalkam написа:
Преди помпата.
Стаен термостат се поставя у дома, а кабел го свързва с котела.
Много благодаря! Филтърът е за водата, нали? Ще го потърся. Твоите настройки за каква мощност са?
пет дек 08, 2023 1:59 pmkalkam написа:
Много благодаря! Филтърът е за водата, нали? Ще го потърся. Твоите настройки за каква мощност са?
Филтърът е точно преди помпата, на водата, която се връща от радиаторите.
Това видео не е мое. Изрових го от интернет, па ако ще да ме обвини в гуглене, онзи дето само умно пита.
пет дек 08, 2023 3:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 08, 2023 1:59 pmkalkam написа:
Филтърът е точно преди помпата, на водата, която се връща от радиаторите.
Това видео не е мое. Изрових го от интернет, па ако ще да ме обвини в гуглене, онзи дето само умно пита.
Ако филтърът се е позадръстил, то би намаляло количеството и скоростта на циркулиране на водата към радиаторите. При мен те се загряват доста бързо, но филтърът ще го почистя. Още веднъж благодаря за оказаното съдействие!
  • 1
  • 2

Тема "Настройка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: