Здравейте, имам проблем с конвектора който си закупих днес... Никой не ме беше усведомил че трабите трябва да са с по голям дебит, та мойте са си ф16 вкопани в замаската
Та проблема ми е че без вентилатор конвектора не работи добре, отваря входа загрява питата за около 30 секунди и когато на изхода доиде по топличка вода затваря входа за питата и водата цирколира през Н образния вентил. На какво ли положение не въртях термо реголаторчето и все така става дори пробвах да е в режим на охлаждане...
А когато вентилатора е включен на 1, охлажда питата много бързо на изхода излиза студена вода и вентила не спира водата към питата, но прави само вятар сравнително хладен
Не знам дали ще се оправи с по мощтна водна помпа? и не знам как да сметна каква помпа ми трябва. ( имам и други радиатори)
Няма да разбивам стаята да прекарвам нови траби та остават тези ф16.
Надявам се някой да ми даде съвет как да го оправя.
п.с. Ако има значение конвектора е 6.7 kW има и снимки прикачени на вентила и контролера.

А когато вентилатора е включен на 1, охлажда питата много бързо на изхода излиза студена вода и вентила не спира водата към питата, но прави само вятар сравнително хладен

Не знам дали ще се оправи с по мощтна водна помпа? и не знам как да сметна каква помпа ми трябва. ( имам и други радиатори)
Няма да разбивам стаята да прекарвам нови траби та остават тези ф16.
Надявам се някой да ми даде съвет как да го оправя.
п.с. Ако има значение конвектора е 6.7 kW има и снимки прикачени на вентила и контролера.
Прикачен файл
термо.jpg (36.39 KиБ) Видяна 2252 пъти
Прикачен файл
кран.jpg (51.9 KиБ) Видяна 2252 пъти