Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Fortune - специалист
Някой да си е купувал такава? Изглеждат страхотно, но защо така ми се струват само за украса?
Ще се радвам някой да сподели мнение.
PCL82 - майстор
Май горяха спирт и имаха мощност до 4500 Вата. Ще стигне за 40-70мм2 жилище според изолацията. Но спиртът е скъп, освен ако не си цар Киро.
Fortune - специалист
PCL82 написа:
Май горяха спирт и имаха мощност до 4500 Вата. Ще стигне за 40-70мм2 жилище според изолацията. Но спиртът е скъп, освен ако не си цар Киро.
Хаха даже не ми е и брат`чет :)
Верно сега като погледнах гори около 1 литър на 2-3 часа, цената да речем 1.50...
И я отопли я не. Но за декорация и празничи случаи става, който има на сърце 300-2000 лв.
unicata - специалист
на картинка много добре изглежда, пише че давало повече топлина от обикновена камина защото нямало загуби по комини и др. но пак ми се струва, че гори твърде много.
Dewalt - специалист
Виждал съм на живо подобна камина - газова
Определено топли добре
Изглежда прилично
На фона на газовите печки обаче гори значително повече като разход.
peter_m - специалист
Гори биоетанол, който си е доста скъпичък
Fortune - специалист
Биоетанолът ще стане доста по-масов след като влезе в сила изискването за смесване на бензините с биоетанол, чувам доста рафинерии да се правят с цел производство.
Но да предположим, че цената е лев за литър, при различните модели разхода е 0.3 - 0.5 на час. И:
При горене средно 10 часа на ден х 40ст = 4 лв х 30 дни 120 на месец. Да отчетем и неудобството за изчакване между зарежданията и отоплението на 1 стая, не е много изгодно.
Предимствата (ако е истина за КПД-то) - много красива вещ, не е необходим комин, мобилна, компактна, а някои модели са доста евтини видях 120 лв на промоция, е има и космически естествено...
Dewalt - специалист
Къде има такава за 120 лв.
Говорим за модел които можеш да видиш на живо.
Fortune - специалист
Dewalt написа:
Къде има такава за 120 лв.
Говорим за модел които можеш да видиш на живо.
Не е наживо,
http://www.biokamini.eu/?p=596
Ей тука бяла мостра...
ArturDent - Почти Безобиден
Fortune написа:
При горене средно 10 часа на ден х 40ст ....
Искам и аз по 40 ст. ама от де ?
Че и по лев на литър, които е цитирал колегата по-горе...

Тема "Биокамини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: