Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,
имам нужда от помощ и съвет. Имам 35 kw чугунен нафтов котел - френски Deville, преди седмица му монтирах тубусната пелетна горелка на Ерато GP 35 R tsc. Всичко е О.К. обаче има един малък проблем. Първоначално пробвах с пелети с малко пепелно съдържание и понеже котела няма пепелник го чистех веднъж на 24 часа, сега пробвам със слънчогледови пелети, само че се налага да чистя котела на всеки 12 часа.
Въпросът ми е следния: ако изтегля горелката назад и направя една предкамера с пепелник между горелката и отвора на котела, как това би се отразило на работата на горелката и с мощноста на котела и какви други последствия биха се появили.
Тази предкамера я направи подкамера.
Правиш кутия, с формата и размерите на котела, на която монтираш горелката и пепелник в нея. Котела върху нея.
Има писано, потърси!
Благодаря за идеята обаче се притеснявам че по този начин ще се влоши работа на горелката. Димните газове ще трябва да правят еска през камерата под котела, после на 180 градуса през котела и тогава към комина. В момента когато горелката се продухва и вентилатора е на макс ми пропушва през шнека.
шоп - майстор
kalinmalin написа:
между горелката и отвора на котела, как това би се отразило на работата на горелката и с мощноста на котела и какви други последствия биха се появили.
Ако предкамерата е облицована вътрешно с огнеупорни тухли, а външно я изолираш с каменна вата ефекта ще е положителен.

В котли с малък обем на пепелника се слага и малък шнек, което се командва от времево реле. Така периодично пепелтта се транспортира до външен пепелник или бункер за по-лесно почистване.

Тема "Монтиране на пелетна горелка на нафтов котел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: