Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mkosama - напреднал
Значи съм в следната ситуация.Завода който ,произвежда пилети е на 4км от мен и мога да ги вземам на тънка цена целогодишно.Живея в къща 100кв и сега я отоплявам на дарва с камина 13кв ,но мисля да направя парно на пилети и тука идва момента в който да избера какво ще ги гори.Предполагам че ще се гори само слънчоглед ,камина или горелка с котел ще се справи?Кои модели биха се справили бе проблемно ,че темите са доста разводнени и не мога да се орентирам.Пилетите са 8мм плътност 500-600 влага 8-12% пепел 1-3% само от слънчоглед с масленост 3.5-5%
maistora1965 - специалист
Камина на слънчогледови пелети няма а комбинация котел +горелка възможности безкраи всичко зависи от наличните пари.Горелка греико е една от малкото които ги гори безпроблемно и то не само по документи.
mkosama - напреднал
maistora1965 написа:
Камина на слънчогледови пелети няма а комбинация котел +горелка възможности безкраи всичко зависи от наличните пари.Горелка греико е една от малкото които ги гори безпроблемно и то не само по документи.
Значи се отива на котел само че в бюджета който съм предвидил 3к за котел и горелка малко трудно ще стане с греико:(
maistora1965 - специалист
с малко късмет може и да стане до края на седмицата ще разбера дали ще ни газифицират и ако да моята Греико ще се продава.
LazarGanev - "Велик майстор"
mkosama, баси късметлията! Търкаш ли талони? :-D
n.ganev - майстор
Той и да търка ако няма късмет..... Аз затова не търкам Баси
mkosama - напреднал
maistora1965 написа:
с малко късмет може и да стане до края на седмицата ще разбера дали ще ни газифицират и ако да моята Греико ще се продава.
Трабата за газ ми е до гаража и първоначално мислех и аз на газ но ,ми се струва че ще излиза прекалено скъпо,то си е дилема де газ/пилети :)
шоп - майстор
mkosama написа:
ми се струва че ще излиза прекалено скъпо,то си е дилема де газ/пилети :)
Смело се газифицирай. С пелети ще си хамалин и огняр-мръсно и прашно си е. Трябва помещение за склад. Много е възможно да си късаш нервите с некачествени пелети от гаражни производители. Парите бза горивото ги даваш авансово и накуп.

Дали е скъпо или евтино зависи от топлозагубите.
Успехи!
LazarGanev - "Велик майстор"
шоп написа:

Смело се газифицирай. С пелети ще си хамалин и огняр-мръсно и прашно си е. Трябва помещение за склад. Много е възможно да си късаш нервите с некачествени пелети от гаражни производители. Парите бза горивото ги даваш авансово и накуп.

Дали е скъпо или евтино зависи от топлозагубите.
Успехи!
+1 :thumbs:
Tzinata - специалист
Трабата за газ ми е до гаража и първоначално мислех и аз на газ но ,ми се струва че ще излиза прекалено скъпо,то си е дилема де газ/пилети :)[/quote]
Аз имам газ от 10 години. Сложих и пелети (втора година).
Да ти кажа като цена разликата е поносима.
Но като труд е огромна.А при слънчогледа е направо все едно си на въглища (ежедневно чистене).
ТВЪРДО СЪМ ЗА ГАЗТА.
Хората са казали:Питай патило,не питай старило. :-D

Тема "камина или горелка с котел ще се гори само слънчоглед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: