• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikito_sv - специалист
Колеги някой знае ли на какви цени работят майсторите на парна.Намерих човек,който ми иска 1000лв.за инсталиране на пелетна камина и 5-6 радиатора... Нормално ли е за работата 1000 лв.Много ми се виждат. :?
Може да е много, може и малко да е.
Два пъти ползвах услугите на млад инженер.
Първият път ми взе малко. Всичко се направи според неговите виждания.
Наложи се промяна в инсталацията. Промяната бе извършена според моите изисквания и цената беше двойно по голяма.
Не му хареса, че го ползвам просто като изпълнител-възможно е да греша. Не оспорвам качествата му на специалист и не се сърдя.
Ако се наложи, пак бих ползвал услугите му.
Един може да предложи много за дадена цена, друг просто да ти вземе парите.
Има някакви разценки за монтаж точка по точка,та според това, сякаш е много. Зависи какво включва услугата.
torbalan - Дървен философ
Искай му оферта с цени за нещата, които ще прави.

Примерно.

1 Монтиране на радиатор на стена - ХХ лева, 5 броя
2 Монтиране на тръби - ХХ лева на метър
3 Монтиране на котел - ХХ лева
4 Настройка на горелка - ХХ лева

и т.н.

Така, като питаш - можем само да гадаем.
plamen6703 - майстор
nikito_sv написа:
Колеги някой знае ли на какви цени работят майсторите на парна.Намерих човек,който ми иска 1000лв.за инсталиране на пелетна камина и 5-6 радиатора... Нормално ли е за работата 1000 лв.Много ми се виждат. :?
Преди преврата на 10-ти ноември 1989 год. като влезеш в магазина една и съща стока струваше едни и същи пари. Хора, които продаваха стока, която струваше примерно пет лева, а я продаваха за 10 лева се наричаха спекуланти, а тяхната дейност се определяше като спекула.
При услугите беше същото, примерно при ремонта на телевизори имаше ценоразпис и цена за труд при различните видове апарати. Към цената за труда според годината на производство на апарата имаше отделни точки от ценоразписа и се добавяше % овехтяване и евентуално % за вида на поръчката - бърза, експересна... според желанието на клиента.
След преврата думата спекула беше заменена с думата пазарна икономика и стана рай за спекулата...и спекулантите.
Тоя "майстор" може да ти поиска и 2000 лв. а дали е норамално или не е нормално сам ще прецениш и ако ти се струва ненормално няма да го наемаш да ти работи!...В условията на пазарна икономика живеем :) Няма да е нормално, ако насочи пистолет към челото ти и те принуди да му платиш сума, която за теб не е нормална и не сте си стиснали ръцете за нея...
Hoвoceлckи - майстор
Така де - живеем в пазарна икономика. Търсиш други, искаш ясни оферти. Питаш за договор, гаранция, референции ... Аз лично избягвам да казвам дори и ориентировъчна цена докато не видя на място за какво става дума. И това, вярвай ми, изобщо не е просто прищявка!
Отделно е въпросът дали ще го прави законна фирма (плащаща куп налози) даваща гаранция или някой си Пешо, който ти дава само един телефонен номер.
plamen6703 написа:
...
След преврата думата спекула беше заменена с думата пазарна икономика и стана рай за спекулата...и спекулантите.
...
Доста сбъркана представа имаш и за спекулата и за пазарната икономика...

Дай да не подхващаме темата за услугите преди 1989та, че ще стане лудница...
plamen6703 - майстор
Hoвoceлckи написа:
Така де - живеем в пазарна икономика. Търсиш други, искаш ясни оферти. Питаш за договор, гаранция, референции ... Аз лично избягвам да казвам дори и ориентировъчна цена докато не видя на място за какво става дума. И това, вярвай ми, изобщо не е просто прищявка!
Отделно е въпросът дали ще го прави законна фирма (плащаща куп налози) даваща гаранция или някой си Пешо, който ти дава само един телефонен номер.
Знаеш ли колко малко хора разсъждават като теб и колко много хора се възплзват от такива, които не разсъждават като теб!
При такъв пазарлък много неща имат значение... като се почне от огледа, разстоянието до обекта, срока за изпълнение...
Въпроси от рода нормално ли е еди-каква си цена за еди-какво си е несериозен въпрос без да се види и знае точно за какво става дума!
Жоро_Георгиев - помощник
От друга страна ако работата е извършена от лицензирана фирма и има гаранционен срок, не е ясно какви главоболия ще имаш ако нещо се случи. По добре да не се налага да се възползваш от гаранцията. Аз в момента имам проблем с гаранционна система изградена от уж реномирана фирма преди по - малко от две година.
Жоро_Георгиев написа:
... Аз в момента имам проблем с гаранционна система изградена от уж реномирана фирма преди по - малко от две година.
Мой приятел в Германия ми е разправял, че там има нещо като борса...

Изпълнителите си предлагат услугите, а клиентите пишат отзиви...

Много е доволен, защото освен цената, чете отзиви за работата на изпълнителите...
Hoвoceлckи - майстор
Жоро_Георгиев написа:
От друга страна ако работата е извършена от лицензирана фирма и има гаранционен срок, не е ясно какви главоболия ще имаш ако нещо се случи. По добре да не се налага да се възползваш от гаранцията. Аз в момента имам проблем с гаранционна система изградена от уж реномирана фирма преди по - малко от две година.
Какво да каже човек ... кофти е у нас (дали обаче само у нас е така ...)
Ей тука цъкни изрева пък измисления майстор на един пропищял ...
На този цъкни "шапка му сложили :-D
torbalan написа:
Изпълнителите си предлагат услугите, а клиентите пишат отзиви...
Точно другата част на форума е такава :idea: И точно за майстор от там е реването на горния с шапката :wink:
Та отстрани нещата изглеждат различно :|
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Майстори без срам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: