Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Нека някой, който има такъв котел да сподели опит.
nokoniko - специалист
pinokio75 написа:
Нека някой, който има такъв котел да сподели опит.
Преди години го купувах и след това го продадох. За въглища става, но за дърва е тесен. Отгоре има плоча за готвене, която не съм използвал, но заради плочата няма водна риза отгоре и мисля, че така КПДто му пада/въпреки, че кюнеца е отзад, може и отстрани/. Продадох го и на негово място си купих прити ГА26. Много по-добро решение според мен. Гори всичко.
При дължина 62 см. не влиза ли дървото
nokoniko - специалист
pinokio75 написа:
При дължина 62 см. не влиза ли дървото
Мисля, че няма да влезе/ нямам спомен/, но легнали дърва само от долната врата. От горната само побити, защото се стеснява огнището от водната риза. Ако си решил да го купуваш задължително ходи в някой магазин и го огледай добре. Ако гориш дърва -не бих го купил...Но ти си решаваш... В сегашното ми котле мога да сложа по 3-4-5 трупчета и да гори по-дълго време. Със Central 23 няма как да стане. Все пак изчакай още някой друг да се включи в темата. Може и друго мнение да даде.
minca - специалист
3 години го ползвам,но взе да ми писва. Трябва си огняр.През 1,5-2 часа трябва да слагаш дърва.С въглища не съм го карал щото ми мирише.
nokoniko - специалист
minca написа:
3 години го ползвам,но взе да ми писва. Трябва си огняр.През 1,5-2 часа трябва да слагаш дърва.С въглища не съм го карал щото ми мирише.
Точно поради тази причина го продадох. С притито, вечер около 22.30 часа, като му сложа 3-4 трупчета и затворя клапите/долна и горна/ и изкарва чак до сутринта без проблем. Сутрин пак слагам и така непрекъснат цикъл все едно си на тец - :partyman: След около един месец/предполагам средата на март, ще го пусна за продажба /ползвано 5 сезона - 400 лв./, защото купих пелетен котел, но чакам да си изгоря дървата. Ново е над 1000 лв.
Мерси много.Щях да се набутам с това котле.По принцип ми трябва нещо като котел но да го сложа в кунята.Като го запаля да не стоя до нея и да и следя температурата на водата и да слагам дърва на всеки час.
nokoniko - специалист
pinokio75 написа:
Мерси много.Щях да се набутам с това котле.По принцип ми трябва нещо като котел но да го сложа в кунята.Като го запаля да не стоя до нея и да и следя температурата на водата и да слагам дърва на всеки час.
За кухня-пелетно, но по-скъпо...

Тема "Котел Central 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: