• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
yakimovauto - напреднал
Колеги,
къде продат кутии или подкамери за чугунени котли
Дайте някви кординати
preslav - майстор
yakimovauto написа:
Колеги,
къде продат кутии или подкамери за чугунени котли
Дайте някви кординати
Някъде в Хасково ги правели по поръчка, за повече инфо ще трябва да питам специално човек, който си е поръчвал от там. Предполагам става въпрос за преустройство на котел за дърва и въглища на такъв за пелети.
yakimovauto - напреднал
Точно така, чугунен с пелетна и искам да го кача на кутия за по-добро КПД. Ако не ти проблем да питаш къде ги правят?
yakimovauto написа:
Точно така, чугунен с пелетна и искам да го кача на кутия за по-добро КПД. Ако не ти проблем да питаш къде ги правят?
https://www.daricclima.bg/art/kutiya-za ... -gorelka-1
Това даде Гого, още на първо четене.
preslav - майстор
yakimovauto написа:
Питах, фирмата е Алфатерм инженеринг - имали сайт с телефони и всичко нужно. Този когото питах има готово нещо за 4 секционен Виадрус - ако проявяваш интерес ще ви направя връзка.
yakimovauto - напреднал
Колега,
безкрайно ти благодаря. А за офертата ще изчакам да видя какво ще ми предложат от тази фирма, защото имам специфики на котела и разположението около него и не може всичко да ми пасне
Radoslaw - специалист
yakimovauto написа:
Колега,
безкрайно ти благодаря. А за офертата ще изчакам да видя какво ще ми предложат от тази фирма, защото имам специфики на котела и разположението около него и не може всичко да ми пасне
Ти сериозно ли мислиш да си поръчаш тоя боклук.Вратичката трябва да е ,с уплътнение и изолирана с вермикулит.Цялата камера също.
Виж ,как го правят лидерите.И макар ,че е котел ,погледни вратичката и камерата за горене.Някъде ,към втората минута .

https://www.youtube.com/watch?v=uj7PACWVe68
шоп - майстор
+ 1 към мнението на Radoslaw

вермикулит или шамот са задължителни + доста вата външно на кутията.

Моята горелка е ретортна, демек пламъка и топлината са насочени нагоре и ако кутията не е топлоизолирана метала ще е над 250 градуса

Относно стъклените уплътнителни ленти или въжета, те са задължителни за да имаме добре контролирано подаване на въздух към зоната на окисление.
yakimovauto - напреднал
Не знам, имам усещането, че няма кой да направи качествена кутия и да я монтира както трябва с високо температурен силикон, както е по клиповете в нета
  • 1
  • 2

Тема "Подкамера (кутия)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: