Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nobreak - специалист
Здравейте. Някой знае ли друг модел на такава камина освен тази HRV 100 TOUCH? Има ли някъде схема или да се прочете на какъв принцип е почистването или по точно как е изпълнено?
nobreak - специалист
Никой ли не е виждал такъв модел камина на живо? Предполагам и други хора като мен ще са заинтересувани, на фона на "качествените" пелети, които се продават. Иначе с котел и горелка грейко всеки може, но къде по дяволите да ги сложа в 60 м2 апартамент....
nobreak - специалист
Брех.....никой ли не знае?
LazarGanev - "Велик майстор"
Самата идея за камина с некачествени пелети и много пепел в къщи не се връзва много.
nobreak - специалист
LazarGanev написа:
Самата идея за камина с некачествени пелети и много пепел в къщи не се връзва много.
Ами хората са започнали да ги правят, значи има резон... Имам опит с 2 камини burnit 23 и какви ли не (не ховоря за слънчогледови) боклучави пелети, правещи шлака и задръстващи печката. Миналата година купихме едни, с които спирахме печката на 2 часа, за да чистим...За това си мисля, че идеята си е много добра.
nobreak - специалист
Ако някой се интересува ето я въпросната система за механично почистване https://www.youtube.com/watch?v=EpRWRBQRIwo
jabata - специалист
nobreak написа:
Ами хората са започнали да ги правят, значи има резон... Имам опит с 2 камини burnit 23 и какви ли не (не ховоря за слънчогледови) боклучави пелети, правещи шлака и задръстващи печката. Миналата година купихме едни, с които спирахме печката на 2 часа, за да чистим...За това си мисля, че идеята си е много добра.
Вместо да експериментираш с какви ли не БГ, пелети, не е ли по-добре да тестваш 5-6 вида качествени и така. Едно е ясно, качествени пелети за камина, под 350 - 400 лева трудно ще намериш. Аз лично до момента съм намерил 2-3 вида БГ пелети що годе прилични при които камината може да си работи и 5 дена без да се спира за почистване. Но всичките цената и е около 400 лева. Даже са отивали и на 420. Та ако ще даваш 420 за БГ, то по-добре дай 480 за Schweighofer, въпреки че от 2016 развалиха качеството.
Иначе едно е ясно, пелетна камина и нискокачествени пелети, не се връзват много. А това почистване, доколкото разбирам то превърта паничката, и трябва ново запалване. Не е като ретортните горелки, кудето избутва шлаката напред.
nobreak - специалист
jabata написа:
nobreak написа:
Вместо да експериментираш с какви ли не БГ, пелети, не е ли по-добре да тестваш 5-6 вида качествени и така. Едно е ясно, качествени пелети за камина, под 350 - 400 лева трудно ще намериш. Аз лично до момента съм намерил 2-3 вида БГ пелети що годе прилични при които камината може да си работи и 5 дена без да се спира за почистване. Но всичките цената и е около 400 лева. Даже са отивали и на 420. Та ако ще даваш 420 за БГ, то по-добре дай 480 за Schweighofer, въпреки че от 2016 развалиха качеството.
Иначе едно е ясно, пелетна камина и нискокачествени пелети, не се връзват много. А това почистване, доколкото разбирам то превърта паничката, и трябва ново запалване. Не е като ретортните горелки, кудето избутва шлаката напред.
Да....качествените са от порядъка на 400 - 450 тук при нас. И аз си мислех да не е на принципа на реторните, но се оказа най малко очакваният от мен вариант...
nobreak - специалист
Това ми отговориха, ако някой се интересува

"След всяко почистване камината пали отново. Фабрично заложено е почистването да става на всеки 6 часа горене, или преди всяко палене.Специфичното тук, е че времето на запалване след почистване на горелката е съкратено наполовина(около 5 мин).При новите модели горивният процес се управлява от сонда която измерва температурата на горене, което е много по-ефективно от сонда за димни газове както при старите модели.Използва се вече и керамична запалка, която има много по-дълъг живот спрямо металният нагревател."
Има пелетна камина Локреция Идро с механично почистване на огнищтето и димните тръби .Дъното се плъзга на половина през 1 час

Тема "Пелетна камина механично почистваща се горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: