• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, въпросът ми е как се сменя секция на чугунен котел и по специално как се разделят секциите и какви инструменти се използват. А също така дали има някой който може да го направи, става дума за Варна. Мога да кача снимки на котела допълнително.
energo - специалист
kalinmalin написа:
Здравейте, въпросът ми е как се сменя секция на чугунен котел и по специално как се разделят секциите и какви инструменти се използват. А също така дали има някой който може да го направи, става дума за Варна. Мога да кача снимки на котела допълнително.
Виж в ю-туб колега,имам много клипове....
шоп - майстор
kalinmalin написа:
как се сменя секция на чугунен котел и по специално как се разделят секциите и какви инструменти се използват.
Чук и секач основно:-) Секача да не е остър, чука около 1500-2000 грама.
filmatoplo - майстор
Майсторлъка е в сглобяването после. :)
mongoose - напреднал
Аз сменях тази година. Моя котел е Solitech. В ютуб изгледах много клипчета, но разглабянето ме озори. Котлите са на глидери като чугунените радиатори, само че снадките не са на винтове а са конусни втулки. Идеята е както казаха по горе с метален клин и чук да се освободят. На клповете изглжда лесно, но аз блъсках три уикенда и то с матарата като постоянно накисвах с WD-40. В крайна сметка се предаде. За сглобяването се подготвих със уплътнител за камини който издържа до 1500 градуса, намазах покрай втулките и чрез шпилките го събрах. Трябва да се прибира равномерно от горе и долу иначе заклинва. Нищо сложно. В момента котлето е на 80 градуса :).
filmatoplo - майстор
Уплътнител или термо силикон ,нови конуси ли ползва при събирането.
шоп - майстор
Ако не се лъжа в темата: виадрус на пелети
бях качил доста снимки как разглобявам и сглобявам виадрус. Силикони-всичко

За мен оригинални вторта употреба нипели са по-добри от ментетата, които се продават. Някои ментета са прекалено хлабави и влизат без усилие на шпилките. Съответно -течове. Няколко колеги от форума, на които съм им продавал ребра се оплакаха от менте нипели.

Има го и обратният момент: големи нипели. Тогава и със супер яки шпилки не моге да се събере котела.
filmatoplo - майстор
Аз знам че има два вида ,тоест разлика в диаметъра ,или значи че ментета няма ,въпроса е шублера да играе .
mongoose - напреднал
Използвах оригиналните ми конуси като предварително леко ги припаснах към новия глидер (глидера го взех от друг спукан котел). На тубата пише "Уплътнител за камини" а дали е силикон?! Не знам дали помогна ама държах конусите няколко часа във фризера преди монтажа.
filmatoplo - майстор
Конусите мажеш с червен термосиликон ,а между глидерите мажеш с черен уплътнител за камини .хубаво е да седи преди пробата поне 24 ч.
  • 1
  • 2

Тема "Смяна секция на чугунен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: