• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zdraveite imam problem s lokalno parno sisitemata e zatvorena ku6ta na dva etaja trubniq put-magistralaF20 e kum 30 m no imam problem s posledniq krug ne zagrqva podovoto i boilera minimalna cirkulaciq pompata mi e 25/6 molq za suveti 6te sum blagodaren
fox_vt - майстор
Пиши на кирилица за да ти обърнат внимание. Какви тръби ползваш, дай схема на тръбите. Пробвал ли си да дроселираш със крановете.
n.ganev - майстор
На маймуница е най-лесно.
andy_forresite - майстор
Обезвъздушил си предполагаме. Притвори крановете на безпроблемните кръгове и включи помпата на максимална скорост. Ако не става, затвори всичко без проблемния участък и виж дали водата изобщо тича през него.
jabata - специалист
valeri stoev написа:
zdraveite imam problem s lokalno parno sisitemata e zatvorena ku6ta na dva etaja trubniq put-magistralaF20 e kum 30 m no imam problem s posledniq krug ne zagrqva podovoto i boilera minimalna cirkulaciq pompata mi e 25/6 molq za suveti 6te sum blagodaren
Само да те попитам на тази магистрала ф20, колко радиатора са закачени? Ако са повече от 2-3, то тогава проблема е ясен, дебита през крайните радиатори ти е малък. И това се дължи на факта, че водата понеже не е глупава избира пътя с най-малкото съпротивление, а това са разбира се, първите радиатори.
Ако затвориш първия (първите няколко) радиатор (тези които са най-близо до котела) ще видиш, че последния ще се загрее повече.
probvax da gi zatvorq 6 radiatora sa zaka4eni kato podovoto i boilera sa posledni , boilera zagrqva malko no podovoto ne trugva , sisitemata e stara taka q zavarix v ku6tata , vtora pompa nqma li da pomogne
vrangelov - специалист
Ех, едно време какви букви имаше - да ти е кеф да ги четеш, а сега...
да разбирам ви , зна4и имам заварено полжение в къ6та системата е затворена ,състои се от тръбен път ф20 зна4и тръгва от първия етаж и на втория се разклонява с троиник в едната посока е дълга 35 метра на която са зака4ени последователно 3 радиатора като накрая са боилер и подово а от др страна на троиника са зака4ени 3 радиатора ,имам проблем с дългата линия не загряват по малко последния радиатор и малко боилера след него подовото изоб6то не тръгва пробвах да намаля радиаторите не тръгва моля за съвет втора помпа 6те помогне ли за проблема или трябва по силна помпа в момента съм със 25/6Вило
vrangelov - специалист
Можело значи! Според мен за комбинацията подово, бойлер и радиатори са необходими поне две помпи, поне. Прочети темата за подово отопление от този раздел и мисля, че ще ти стане ясно. Колко да е дебела тръбата като цяло зависи от това каква мощност ще се прекарва през нея и с каква температурна разлика ще е флуидът. Но тук е направи сам и се съмнявам някой да седне да я смята вместо теб.
fox_vt - майстор
Това фи 20 магистрала за 35 метра е направо чудно #-o Ако последователно свързване е наистина последователно свързване то това никога няма да заработи както трябва при наличните условия. Както казаха по горе, глупава вода няма.
  • 1
  • 2

Тема "problem s cirkulaciq" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: