Здравейте, започнал съм в къщи нова система за топла вода със един 100 литров бойлер на Елдоминвест с две серпентини и едни брой колектор от тези - http://hydrotermbg.com/produkti/solarni ... ar-sistem/ с площ на абсорбера 2.15 м2. Във котелното където съм монтирал бойлера съм готов, прекарал съм медните магистрали 18х1мм до тавана и там съм на изчакване.
Въпросите на които бих искал да получа отговор са:
Покрива е с керемиди "Фландрия" на Стралджа керамика, как оформяте изводите от колектора при преминаването им през керемидите така че да нямаме течове? Стойките за колектора имам идея как да ги направя без да нарушавам целостта на керемидите но двете тръби ми са малко неясни. Рових във форума за снимков материал и жокери но не открих нищо.
Ще се радвам да получа насоки.
Благодаря!
Малко преди финала но това ще бъде!
Въпросите на които бих искал да получа отговор са:
Покрива е с керемиди "Фландрия" на Стралджа керамика, как оформяте изводите от колектора при преминаването им през керемидите така че да нямаме течове? Стойките за колектора имам идея как да ги направя без да нарушавам целостта на керемидите но двете тръби ми са малко неясни. Рових във форума за снимков материал и жокери но не открих нищо.
Ще се радвам да получа насоки.
Благодаря!
Малко преди финала но това ще бъде!