Здравейте колеги.Нов съм в форума.Имам следния проблем с моя газов котел Victrix Maior 35tt.Монтирах го миналата година август месец сметките от начало бяха добре до последната която е 325лв декември.Вчера засякох разходомера 17 кубика за 24 часа.Котела се управлява по стаен термостат денем 20градуса вечер след като се прибера 21градуса,на всеки един радиатор има термоглави отоплителната им мощност е 15Квт,Топли и бойлер 80 литра на Светлю Шишков.Взех по мощен котел за в бъдеще да топли още един етаж.Идеята ми е такава ако му намаля капацитета ще изразходва ли по малко газ?
нед яну 06, 2019 9:00 pmRumen_lozen написа: Здравейте колеги.Нов съм в форума.Имам следния проблем с моя газов котел Victrix Maior 35tt.Монтирах го миналата година август месец сметките от начало бяха добре до последната която е 325лв декември.Вчера засякох разходомера 17 кубика за 24 часа.Котела се управлява по стаен термостат денем 20градуса вечер след като се прибера 21градуса,на всеки един радиатор има термоглави отоплителната им мощност е 15Квт,Топли и бойлер 80 литра на Светлю Шишков.Взех по мощен котел за в бъдеще да топли още един етаж.Идеята ми е такава ако му намаля капацитета ще изразходва ли по малко газ?Ако имаш предвид 20лв. по-малко, тогава - да.