здравейте колеги . предстои ми един ремонт и искам да се посъветвам. Става въпрос за преминаване от камина към котел .Къщата е 2 етажа .Първия- каменна зидария,втория -изолация 4 см и дървена обшивка . Дограмата е немска.Втория етаж е с изградена инсталация
1 кръг - хол 50 м2 с 2 радиатора и камината
2 кръг - обхожда 4 спални по 12 м2 с 5 радиатора.нямаше друг начин
3 кръг бойлер 80 л
4 кръг коридор 10 м 2 с един радиатор
Камината е 27 или 29 kw но трудно се поддържа силното горене заради недобра тяга.Разглеждайки мощностите на монтираните радиатори
и бойлера се получава 27kw.Сега започват въпросите:
1 трябва отоплям първи етаж хол 40 м2 спалня 16 м2 коридор 7 м2 бойлер 100 л . Какви радиатори трябва ( 60 см )
2 40 kw ivg котел на пилети става ли
На практика се получава по-малко от 200 м2 и 2 бойлера , а мощностите са големи . Имам и още въпроси но тези са най-важни , а и в най-скоро време трябва да започвам с къртенето на етажа . Благодаря предварително но всички
1 кръг - хол 50 м2 с 2 радиатора и камината
2 кръг - обхожда 4 спални по 12 м2 с 5 радиатора.нямаше друг начин
3 кръг бойлер 80 л
4 кръг коридор 10 м 2 с един радиатор
Камината е 27 или 29 kw но трудно се поддържа силното горене заради недобра тяга.Разглеждайки мощностите на монтираните радиатори
и бойлера се получава 27kw.Сега започват въпросите:
1 трябва отоплям първи етаж хол 40 м2 спалня 16 м2 коридор 7 м2 бойлер 100 л . Какви радиатори трябва ( 60 см )
2 40 kw ivg котел на пилети става ли
На практика се получава по-малко от 200 м2 и 2 бойлера , а мощностите са големи . Имам и още въпроси но тези са най-важни , а и в най-скоро време трябва да започвам с къртенето на етажа . Благодаря предварително но всички