• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ba6ticata - специалист
Закупих котле на твърдо гориво Solid2000/24кв. с убеждението,че същото има серпентина за охлаждане при температури над 95градуса.Оказа се,че производителя е сменил схемата и такава липсва.Понеже съм закупил вече авт.пълначка,разш.съд и предпазен вентил за над 95 градуса за схема -затворена,мога ли да вържа предпазния вентил и къде му е мястото? По-допу публикувам гърба на котлето,където има вход и изход по 1.1/4цола и два други по 1/2цола.

Прикачен файл

котле_png.jpg.jpg
котле_png.jpg.jpg (16.06 KиБ) Видяна 3002 пъти
kalin72 - майстор
Производителя не е сменял схемата, просто схема със серпентина за охлаждане е при другия, пиролизен котел :)
Инак ето моята тема, с успех монтирах и тестваш клапан по налягане и температура, вързан на горния 1/2 цола изход:

viewtopic.php?f=10&t=45008
ba6ticata - специалист
Благодаря за отговора.Тъй като сондата е по-дълга ще я вкарам в котела(1/2цола),а пък вентила в тройник на изхода.Нещо такова:

Прикачен файл

КОТЕЛБОШ.JPG
КОТЕЛБОШ.JPG (21.24 KиБ) Видяна 2942 пъти
naskov - майстор
Разширителния съд е на грешно място :!: Свържи го между обратния клапан и котела.
ba6ticata - специалист
Много благодаря на naskov за отговора,защото бях на крачка от изпълнението.Спестихте ми евентуално бъдещи главоболия.
filmatoplo - майстор
Тези 2 отвора 1/2 имат ли серпентина , или са само за датчик и източване .
VLADO66 - майстор
filmatoplo написа:
Тези 2 отвора 1/2 имат ли серпентина , или са само за датчик и източване .
Нямат серпентина.
filmatoplo - майстор
Между котела съда и предпазния баланс -Не трябва да има никаква спирателна арматура. :?:
vlado0549 - специалист
Котел Бош 16кВ,бойлер 150л с две серпентини,два конвертора таванни,подово отопление.Долната от котела.Горнатасерпентина, с идея бойлера да се загрява от соларни панели(ток) и от горната серпентина да се отоплява къщата.Моля за схема на свърване как да го свържа?
filmatoplo - майстор
Долната серпентина е за слънчевите панели,горната серпентина е за котела ,ако бойлера е загрят от слънцето и включи помпата на отопление дори без запален котел - инсталацията ще получи топлина .Така правя аз в началото на октомври ,само че бойлера се топли на ток ,без да паля камината само включвам помпата ,към радиатори ходи вода с температура 36 градуса стига да пречупи въздуха .
  • 1
  • 2

Тема "Котле БОШ - вариант за свързване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: