Здравейте,притежавам пиролизен котел Atmos DC18s,който нямам желание повече да използвам на дърва.След доста четене в този форум достигнах до извод,че най-подходяща пелетна горелка ако горивото са слънчогледови пелети е Greyko RB20.Въпросът ми е на коя врата на котела е по-удачно да бъде монтирана горелката.Другият ми въпрос е свързан с доработките по котела.Много ще съм благодарен ако някой сподели опит с този тип котли.
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
11 мнения в "Atmos DC18s на пелети."
filmatoplo
- майстор
Атмосите стават за горелки ,но точно 18 ката е с малък топлообменник ще има загуби към комина .Едвам 25цата става .Не ме разбирайте погрешно ,това е мое мнение ,а който си разполага само с такова котле нека му сложи горека ,исках да кажа че повече от тези 18 клв не може да усвои .Под въпрос е и къде да се сложи горелката заради малките камери отворите мисля 23 см няма място ни за горелка ни за пепел .
Благодаря за изказаното мнение по темата.В OLX видях да се продава сърщия котел с монтирано грейко на горната врата.Писах на човека да изкаже мнение за този вариант.За ефективност на котела предполага 70 процента.Общо взето е доволен.Наясно съм че този тип котли не са най-доброто решение за пелетна горелка,но в момента нямам друг избор.
filmatoplo
- майстор
Не че не може да се монтира ама колко ще е ефективно.чудно ми е къде ще се развива този пламък след като между тавана на горивната камера и горелката има само 5 сантиметра ако горелката е на горната врата.
andro440
- майстор
Здравейте ,и аз да се намеся ,нали може ? Доколкото си спомням ,горната камера на обсъждания Атмос е малко по голяма или равна на барабан от пералня татрамат ,не се сещам обаче вратата с каква форма беше ,та според мен ,РБ-20 няма да е на 5 см от тавана на камерата -има си място . Друг е въпроса обаче ,какво ще стане с пепелта и къде ще пада .Според мен е по добре да се извърши монтаж на горелката ,колкото е възможно по ниско в котела -в случая на долна врата и да се мисли за прегради ,но това само филма Топлото ,може да каже,как къде и снимки да покаже !
а сега наздраве !

filmatoplo
- майстор

filmatoplo
- майстор
Днес имам заявка да се пелетизира един Атмос 40 киловата ,доста тясно котелно - единствен начин е да се монтира горека на горната врата ,не се изключва и обръщане на отварянето на вратите от дясно на ляво .Друга причина за монтаж на горната врата е запазването на целостта на котела без конструктивни промени .Горелката ще бъде тубусна модел GP въртящата камера ,мощността ще я умувам ,може би 25 .
- 1
- 2
Тема "Atmos DC18s на пелети." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература