• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,

Имам нужда от някой майстор, който може да ми помогне с газов котел Hermann. Аз като човек, който не разбира нищо от газови котли и не съм ползвал до сега не знам как да си оправя проблемите. Проблемите са следните, първоначално се наложи да сменя водната помпа на самия котел, тъй като старата беше спукана, сложих нова помпа, но не е обезвъздушавана и не съм сигурен дали трябва. Вторият проблем е, че като реша да пусна водата да отива до радиаторите и през известно време хвърчи вода от единия клапан, който ми изглежда свързан с водната помпа и мисля, че е предпазен клапан за налягане. И последният проблем е, че има един манометър, който мисля, че не работи правилно и не знам как да го сменя.

Въпроса ми е дали някой може да ми помогне или да ми препоръча човек (за гр. София), който може да поправи проблемите. От няколко месеца се опитвам да намеря човек да поправи някои от проблемите и все не намирам. Главния представител, който би трябвало да се занимава със сервиз на тези котли не си вдига телефона и честно казано не искам да го търся повече. Надявам се да успея да намеря майстор, който да го оправи, звънях на много фирми и никой не иска да се занимава даже да го погледне.

Поздрави

Димитър
ESPACE - майстор
За да се спука помпа и прецака манометър значи котела е замръзвал. Смени манометъра за да си сигурен какво става с налягането. Имаш предпазен клапан на 3 Bar-а, който отваря.
До днес работеше без проблем, поне топла вода имаше. Манометъра ще го сменя, но днес след като пуснах водата да отиде до радиаторите и котела започва да загява водата и след около 2-3 минути изхвърля водата точно от този клапан, който отваря на 3 бара. Спрях водата да не отива до радиаторите и пак продължава да "гърми" и да хвърля водата през клапана. До вчера нямаше никакъв проблем и си работеше както трябва поне водата загряваше и имаше топла вода в апартамента. Днес след като пуснах и след това спрях водата към радиаторите и се скапа тотално вече и топла вода няма. Надявам се някой специалист да го прегледа да каже къде е проблема и да го оправим, става все по-студено и без топла вода не се живее.

Поздрави

Димитър
ESPACE - майстор
Провери колко е предналягането на въздуха в разширителния съд и при нужда го напомпи до 1 бар. Това го направи при отворена система. А най добре е наистина да го погледне някой.
kalin72 - майстор
Филтрите гледа ли ги как са?
ESPACE - майстор
Замърсени филтри не могат да са причина за това, което се случва.
Благодаря за отговорите, но тъй като не разбирам почти нищо от котлета не искам да ровя много по него да не стане по-голям проблем. Трябва ми някой майстор, който разбира от това да оправи цялата система, тъй като ме съмнява, че има няколко проблема освен манометъра. Ако можете да ми препоръчате читав човек ще е супер.

Поздрави

Димитър
m.eit - специалист
d_popov_ написа:
Благодаря за отговорите, но тъй като не разбирам почти нищо от котлета не искам да ровя много по него да не стане по-голям проблем. Трябва ми някой майстор, който разбира от това да оправи цялата система, тъй като ме съмнява, че има няколко проблема освен манометъра. Ако можете да ми препоръчате читав човек ще е супер.

Поздрави

Димитър
Ако наистина е замръзвал котела,по-добре е да се смени с нов.
Но ако е сдал багажа разширителният съд,просто се сменя и котела тръгва.
Спукано тяло на помпа без замръзване не мога да си представя как става,въпреки че съм виждал евтин вариант на Wilo със полимерен корпус(тяло)!
Котела има и крайна защита по температура ,ако е превишена температурата на котела по някаква причина,защитата прекъсва захранването и котела спира да работи,необходимо е да се отстрани проблема и да се възстанови крайната защита! :weedman:
ESPACE - майстор
Нищо от обясненията не предизвиква съмнение за прегряване. Дори и да го прави пак не трябва да вдига такова налягане. Термичната защита от прегряване е самовъзтановяваща се.
idealist - специалист
Освен разширителния съд, погледни дали помпата работи (може да е клеясала, не е невъзможно). След това погледни посоката на движение на работното колело. На корпуса би трябвало да има стрелка.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: