Най - вълнуващия въпрос зимно време.
baio - напреднал
Здравейте!
Преправих си парното което преди това беше затворена система и сега също. Ползвах тази схема която е също от форума. Питането ми нормално ли е да се покачва налягането толкова много. Преди се покачваше до 1.5 bar а сега като видях как тръгва нагоре се принудих да намаля температурата за да спра покачването.

Прикачен файл

4-4_opt.jpg
4-4_opt.jpg (48.04 KиБ) Видяна 17884 пъти

Прикачен файл

3-3_opt.jpg
3-3_opt.jpg (36.77 KиБ) Видяна 17884 пъти

Прикачен файл

1-1_opt.jpg
1-1_opt.jpg (36.9 KиБ) Видяна 17884 пъти

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

IMG_20171007_202611.jpg Схемата която ползвах!
baio - напреднал
Качвам и още три снимки!
понеже първата снимка е малко тъмна - за котела има помпа която вкарва водата в котлето.

Прикачен файл

7-7opt.jpg
7-7opt.jpg (38.83 KиБ) Видяна 17882 пъти

Прикачен файл

6-6_opt.jpg
6-6_opt.jpg (34.49 KиБ) Видяна 17882 пъти

Прикачен файл

5-5_opt.jpg
5-5_opt.jpg (52.09 KиБ) Видяна 17882 пъти
Ми дай някакви данни- предналягане в съдинката, обем на същага, литри в инсталацията, налягане при неподгрята вода....
Това налягане от 1.7 при каква температура е.
1.7 все още не е плашещо, стига да не е при 40-50 градуса на водата, освен ако не са ти достатъчни да те топлят.
baio - напреднал
Трифон П.Трифонов написа:
Ми дай някакви данни- предналягане в съдинката, обем на същага, литри в инсталацията, налягане при неподгрята вода....
Това налягане от 1.7 при каква температура е.
1.7 все още не е плашещо, стига да не е при 40-50 градуса на водата, освен ако не са ти достатъчни да те топлят.
Малкия разширителен съд е 25 литра а големия до буфера(той е 500 литра) е 50 литра. Налягането го направи при температура 65-70 градуса а водата в системата е около 180 литра. Преди системата беше без буфер и максималното налягане достигаше до 1.6 бара с разширителния съд от 25 литра. Налягането преди да запаля системата е 0,5 бара. Три пътния вентил зад котела долу е ESBE на 55 гр.. Ел. контролера и вентила горе също е ESBE - CRA 110.
Провери наляганията на съдовете, като сестемата да не е под налягане.
Направи ги на 0.5 примерно, а след това допълни вода до 0.7-0.8
baio - напреднал
Проверих разширителните съдове и се оказа, че малкия `(25л.) е 1 bar а големия (50л.) е 2.5 bar. Последният го направих както е предписано от завода производител - минималното да е 1.5 bar. Ще напълня системата и обезвъздуша. По късно вечерта ще пиша какъв е резултата.
Байо, при бар и половина в съдинката ще трябва да допълниш с вода до 1.8, за да влезне нещо и в нея. Като загрее сичката вода, налягането ще подмине 2 бара. Поне изпусни до 1 бар, като в малкия.
baio - напреднал
СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ за помощта която наистина ми беше от полза (снощи като гледах как през 5 мин. налягането се качва и то при температура от 50-60 градуса щях да ....). В момента при температура от 70 градуса налягането е 1.5 bar. Буфера изравнява температурата отгоре и отдолу еднакво, като това не го правеше преди. Допълвам само, че е със серпентина, като идеята е да сложа слънчеви колектори напролет които в момента отлежават вкъщи. Щом съм готов ще кача снимки.

П.П. щях да... - изгасих котела, изпих 4 водки и днес на трезвен акъл с Ваша помощ се оправих. Още веднъж Благодаря.
Е, радвам са, че стана работата.
Аз утре ши фрасна няколко, щото днес съм на работа.

Тема "Налягане в парно - затворена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: