Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, въпроса ми е следния?
Трябва да направя две циментови рампи за инвалидна количка. Едната трябва да преодолява 5 стъпала които са някав вид камък или мрамор а другата 3 стъпала , които са от мозайка. Трябва ли да разпробивам стъпалата за да вкарвам някви арматури, трябва ли да правя някакъв вид арматурно скеле което да запълня с цимент? И възможно ли е вътрешността на рампата да направя със замазка , а само отгоре да загладя с теракол. Всякаква информация ще ми бъде полезна.
Моля за малко по-подробни обяснения , че не съм много на ти със зидаро куфражната дейност :-) .
Мерси предварително
bat_danio - специалист
Според мен Бетон Армиран с желязо. Да разпробива се стъпалото или челото и се набиват железа. Според мен трябва да се изтегли началото на рампата по назад ако е възможно преди започването на стъпалата зада е по-лек и по-лесно преодолим наклона. Ако е навън на атмосферни влияния и ако замазка наричате пясък и цимент без каменна фракция и арматура и предполагате просто да запълните само триъгълници зада заравните съществуващи стъпала според мен не е добра идея. Обмислете и варианта тип Соц подлез с метални профили. По бързо, по лесно, по право( може да се наложи работа с електрожен разбира се) и няма да съхне ако се анкерира сухо.
А Защо решихте темата да е в отопление.. или рампите са към котелно помещение... да се приема като шега разбира се :-D Успех

Тема "Циментова рампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: