Най - вълнуващия въпрос зимно време.
unamar - напреднал
Здравейте,

Интересува ме как се пресмята налягането, на което трябва да бъде затворена система на локално парно? Къщата е на 3 етажа, а котелът е в мазето (-1). Височината е 4х2.7 = 10.8 метра.

Майстор онзи ден я нагласи на 3 бара, но ми се струва прекалено много. След промяната прокапа вода от 2 радиатора въпреки че системата не работи.
martolk - специалист
3 бара е абсурд, дори и само за тест. Между 1 и 1,5 бара на студена инсталация е нормално. Ако запалиш с тия 3 бара на студено, най-много да стане някоя беля, особено ако нямаш предпазен вентил (вероятно нямаш, защото да е избил при тия 3 бара).
unamar написа:
Здравейте,

Интересува ме как се пресмята налягането, на което трябва да бъде затворена система на локално парно? Къщата е на 3 етажа, а котелът е в мазето (-1). Височината е 4х2.7 = 10.8 метра.

Майстор онзи ден я нагласи на 3 бара, но ми се струва прекалено много. След промяната прокапа вода от 2 радиатора въпреки че системата не работи.
Имаш 1.1 атмосфери статично налягане. Нагласи налягането в съдинката на 0.7- 0.8 , на студено и всичко ще е ОК.

Тема "Какво трябва да е налягането в отоплителната инсталация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: