Най - вълнуващия въпрос зимно време.
TiL
Здравейте и поздрави за доброто форумче. Четох доста теми и като цяло клоня към отопление на дърва. Виках човек, който изчисляваше каква мощност ми трябва за отопление на етажа ми, но обмислям още вариантите. Според майстора ми трябват 18 киловата за да отопля етажа добре и да нямам ядове и в най-лютата зима. Не знам защо, но сякаш ми се иска да отоплявам всичко с въздушна “система” а не с парно. Днес случайно се натъкнах на камини на които им дават голямо кпд и ми се сториха интересен вариант. Та какво ще кажете за тази камини

Като цяло има варианти за отопление на големи помещения и с направата на система от въздуховоди мисля, че може да се получи равномерно отопление на етажа. Ще се радвам ако изкажете мнение за въпросните камини или за някакъв вариант.
preslav - майстор
Първо ми позволи да позная, че етажът ти е не повече от 100 квадрата, които са разпределени в 3 стаи (без да смятаме санитарните възли)!
Второ ми позволи да ти напомня, че дървата се носят, цепят, складират, а понякога са кът, после пък мокри, после пък криви и т.н.
Не си хвърляй парите на вятъра, сложи си качествен климатик за всяка стая!
TiL
Историята с дървата я знам, винаги се топлим с дърва и не ми пречат изброените недостатъци. Климатици не искам, няма и да сложа за в къщи. Та някой да има преки впечатления? Можеда препоръщате и камина с въздух...
Andri01 - майстор
Камината топлеща чрез вентилатор има неудобството да разнася миризми,пушеци...из цялата къща. Един приятел направи такава,още на 3-я месец около изходящите розетки в стаите стената почна да почернява от разнасяния прах. След година спря и махна вентилатора.
TiL
Ще слагам главата в торбата и ще поръчвам. Най-добре ми е отоплението на дърва, на електричеството не мога да разчитам в нането градче, особено зимно време. Чудя се дали да си вържа гащите с камина която я дават 26 киловата или да си вържа два пъти гачите с такава, която уж е 35 киловата. Разликата е цената е пренебрежима, но в теглото си е доста.
Фитилчо - майстор
Тия камини нямат нищо общо с канада, освен името. Украински са, доколкото зная.
Нищо особено, като всяка друга камина, много реклами гледаш,
Май си ми познат от VW Forum ;)

Тема "Мнение за камина на дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: