Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте!
Имам проблем. Живея на етаж от къща. На долният етаж не живее никой за сега и не се отоплява. Има вградено водно подово на целият етаж (около 70 кв.м.) без банята (около 3кв.м.), но там сложихме лира. Тази година решихме да го пробваме. Дадохме един куп пари за термопомпа слънце/въздух - вода. Но... се оказа, че човека, който е правил водното подово явно не е разбирал :( Не е поставена изолираща подложка, тръбите не са увити под формата на охлюв, а нещо като спирала(или змия), и най-голямата глупост, тръбите са поставени в гофре (за да не напука замазката). Какво бих могла да направя, за да не си останат парите хвърлени на вятъра.
daniel.trifonov - специалист
Нов под, ако ще се ползва подовото. Иначе - вентилаторни конвектори и става все едно нормален климатик.
mutibg - напреднал
И аз брах ядове с подобно нещо, но при мен бяха изчислили радиаторите според дадените показатели на етикета а не според ТП която е 35-40 градуса на водата. Сложих в хола конвектори и увеличих бройката на радиаторите в другите стаи. Тази година смених и помпата от монофазна на трифазна и да ти кажа си има голяма разлика. Преди да се направи нещо трябва да се пропрочете и да се помисли малко а не като мен да скачам с двата крака и накрая да трябва да се извадят още едни пари. Да не говорим че цялата система е направена все едно по труд и творчество от ученици, боилера е свързан като радиатор и водата в него е с тепмературата на системата и още един куп глупости.

Тема "Неправилно поставено водно подово. Помагайте!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: