• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравей те на всички. Имам сериозен проблем, с пелетен котел Бърнит ИЗИ Пел 18.
Да започна от начало този котел е нов на пазара, два пъти му изгаря нагреватели в рамките на 10 дена работа. И фирмата за по дръжка го смени с друг модел до като чакаме поредния оригинален нагревател , но се появи друг голям проблем гърми в комина и димоо вода излиза от розетка и от котела.
Обърнах внимание , че този нагревател пали пелетите доста бавно, дали е възможно да се образува газ от бавното палене на пелети и да гърми в комина ?.
Или просто е запушен комина който няма как да провера че вали.
Моля за помощ , нека запознати с работа на котли с пелети и относно комините да помогнат. Благодаря предварително.
simeon_86 - напреднал
qnko83 написа:
Здравей те на всички. Имам сериозен проблем, с пелетен котел Бърнит ИЗИ Пел 18.
Да започна от начало този котел е нов на пазара, два пъти му изгаря нагреватели в рамките на 10 дена работа. И фирмата за по дръжка го смени с друг модел до като чакаме поредния оригинален нагревател , но се появи друг голям проблем гърми в комина и димоо вода излиза от розетка и от котела.
Обърнах внимание , че този нагревател пали пелетите доста бавно, дали е възможно да се образува газ от бавното палене на пелети и да гърми в комина ?.
Или просто е запушен комина който няма как да провера че вали.
Моля за помощ , нека запознати с работа на котли с пелети и относно комините да помогнат. Благодаря предварително.
При натрупване на повече пелети в кошничката до горелката.. се получават такива детонации. Това е свързанно именно с бавното палене на пелетите ви, произлизащо може би от заместената част.
andy_forresite - майстор
Добре изглежда. С димогарни тръби и ръчен механизъм за почистването й, димен вентилатор, брей-брей... Дават му само 8 паскала тяга на комина, така че най-вероятно проблемът идва от прекалено много пелети за запалването. Вътре се вдига много дим, пелетите трудно ще се запалят при толкова пушек, въпреки това запалката продължава да опитва да ги запали, отделя се още дим и изведнъж БУУМмм - запалва се с детонация, която изплюва кюнеца.
Благодаря за бързите отговори. Оригиналния нагревател пали пелетите за 2-3 мин. а този за 10 мин. ТОВА ПАЛЕНЕ Е ОТ СТУДЕН КОТЕЛ. Тези гърмежи и се получават когато котела е влязъл в работен режим след 5-6 часа работа. Явно като като спре след постигане на работна температура и за плаването отново става бавно котела е нагрят пелетите почват да отделен дим дълго време и като запалят изведнъж се получава гръм.
Ако знаеш как, вдигни малко стойностите на вентилаторите, че да се проветрява по добре докато пали.
Ако не, обади се на юнаците да го пренастроят, докато дойде новата запалка.
Тия пък къф сервис са като нямат на склад?
phantom_ - специалист
Да подкрепям мнението на колегата и според мен трябва малко да се вдигнат стойностите на вентилаторите,защото явно няма кой да ги разпали :wink:
bmahob - майстор
При мен така ставаше като запуши кошничката за пелети със шлака и пепел...........
naskov - майстор
Ключа от палатката е в настройването на продължителността на първоначалната доза :wink:
Проблема се реши . След смяна с оригиналния няма никакви проблеми.
Обаче ме притеснява колко ще издържи и този.
filmatoplo - майстор
Като се настрои дозата пелети за палене и въздуха ,ще пали по бързо и лесно почти без пушек - така няма да изгори нагревателя .
  • 1
  • 2

Тема "Взрив в комин на пелетен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: