Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dari__1 - помощник
здравейте колеги,
много теми видях и много мнения изчетох но просто не успявам да намеря каквото ми е нужно.
та проблема ми е следния:
лятото купих от мой съсед комбиниран котел saypet турски ползван около 3 месеца,тъй като въпросния съсед живее в англия купи го и го ползва само покрай нова година (ако си е тук разбира се),та реши да мине на климатици(разбираемо за неговото потребление на топлина)
това дотук е пред историята
проблема е такъв ,че книгата на котела липсва и нямам настройки за него и ако някой може да помогне дори и с примерни колко пелета да подава, през какъв интервал, обороти на вентилатора ще съм много благодарен.
значи в момента ползвам предимно слънчогледови пелети преди тях ползвах домбаски въглища,правих опити и с други видове пелети, но слънчогледовите пелетите може би ще са ми по икономични от към финанси и мисля предимно с тях да карам.
просто немога да го настроя както трябва или пускам повече пелета и на я изгаря докрай или малко и неможе да постигне желаната температура и прави много нагар и сажда в самата горелка и тръбите(установено след като прочетох тема в която се споменава това явление),гори по около 80кг на 24часа на 55градуса температура на водата сега, а за големия студ не ми се мисли за разход
да кажа малко и за самата система:
тя е на 5 години досега е работила безотказно с две котлета първото правено на твърдо гориво(около35kw), второто дедитрих (34.7kw) и сега saypet (по табелка 36kw на пелети и 44kw на въглища)(ще приложа снимки) имам 10 радиатора(различни размери) и бойлер 80л, много тръби понеже котела е в гаража, а помпите бутат два етажа нагоре. системата е отворена както си е била ,по нея промени не е имало само котела е сменен.
мисля, че това мога да кажа за сега, ако съм пропуснал нещо ще допълвам.
Благодаря на отзовали те се :partyman:
dari__1 - помощник
колеги помагайте със снимките
gnt69 - майстор
dari__1 написа:
колеги помагайте със снимките
Слизаш отдолу под мнението и пише прикачени файлове. После добави файлове и си ти.
А относно котела явно проблема е в него. Трябва да го настроиш ама питах Гоогле само на турски ми излизат резултати. Кой го е внесъл и откъде е купен. Вносителя трябва да има инструкции.
Другия вариант е да дадеш снимка на контролера има колеги с турски котли може контролерите да са еднакви.
dari__1 - помощник
колега опитах но не става със снимките
в гуглето както каза всичко е на турски, но и не се показват за моето
а комшито го е закупил директно от турция
контролер,модел всичко е на снимките
gnt69 - майстор
Да не би да са големи като размер. Ако не знаеш как да ги намалиш ги прати на gnt69@abv.bg аз ще ги намаля и пусна.
gnt69 - майстор
Ето снимките на колегата.

Прикачен файл

IMG_20171118_100116.jpg

Прикачен файл

IMG_20171118_100051-iloveimg-compressed.jpg

Прикачен файл

IMG_20171118_094509.jpg

Прикачен файл

IMG_20171118_094440.jpg
filmatoplo - майстор
Кой ще го почисти този котел ,как въобще работи.
phantom_ - специалист
А тая стара система има изолация на тръбите ,защото ако няма ще е много зле положението.И колко квадрата топлиш и каква изолация имаш?
andy_forresite - майстор
Не е като климатиците. Профилактика през определен период от време и веднага спешна обилна шомполация (щателно почистване).
Има турболатори, което е добре. Струва ми се че въздухът му е прекалено много. Нормално, все пак е направен за въглища. Вземи кюмюр като за него. Цената е нагоре от слънчогледовите, но и калоричността на въглищата е по-висока.
Колко хода има, има ли място за "дожигател", "шмиргел" както шеговито го наричат, над горелката?

Тема "котел saypet" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: