Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, имам двуконтурен газов котел на Дайкин на един сезон отопление, от края на зимния сезон е ползван само за БГВ и то нередовно.
Онзи ден на дъното на епруветката, в която се събира конденза, преди да прелее в тръбата, имаше сиво-черна утайка, песъчинки с някакви бели примеси.
Тази утайка се е събрала само от работа на БГВ за около половин година, преди това никога не е имало замърсяване, тъй като имах проблем с оттичането на кондеза и го проверявам профилактично.
Откъде може да се взема тази мръсотия в кондеза?
Мисля да се свържа със сервиза, но все пак искам да получа и друго мнение, преди това.
LazarGanev - "Велик майстор"
Съвсем нормално е да има утайки в конденза, това са кондензирали димни газове, продукти на горенето, а не дестилирана вода, като конденза от климатика
Благодаря ти за хубавото мнение и без друго нямам никакво време да се занимавам с техници, ако беше проблем.
Това май ми отговори на чуденето, защо аджеба са я сложили тази епруветка, вместо директно да се оттича.
ESPACE - майстор
А и въздуха необходим за горенето се взема директно от улицата. Прах колкото искаш, особено ако духа и вятър.
Котелът за година е половина е навъртял 250кубика газ, което, по принцип, си е един месец редовна употреба през зимния сезон, като до преди няколко месеца водата от конденза винаги е била чиста и сега след няколко месеца на БГВ, от последната проверка, което е не повече от 50кубика газ, видях тази утайка.
Което за мен беше нещо ново и необичайно до този момент.

Тема "Газов котел-конденз-утайка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: